Alle teams die zich afgelopen seizoen hebben gehandhaafd in de Eredivisie Volleybal hebben voor het seizoen 2021-2022 opnieuw een Eredivisielicentie toegewezen gekregen. Ook hebben 2 nieuwe clubs een licentie gekregen via horizontale instroom.

Gezien de huidige corona situatie kent de competitie dit jaar geen promovendi vanuit de Topdivisie en degradanten vanuit de Eredivisie. Tegelijk met het goedkeuren van de ambities voor de Eredivisie die verwoord en uitgewerkt zijn in het Eredivisieplan 2021+, werd in het verlengde van deze ambities groen licht gegeven voor horizontale instroom. Dat betekent dat iedereen die kan voldoen aan de nieuwe eisen die gesteld worden aan de Eredivisie vanaf seizoen 2022-2023 een licentie aanvraag kon indienen om komend seizoen al uit te komen in de Eredivisie. Hier hebben 4 clubs gehoor aan gegeven en voor de deadline van 1 maart een aanvraag ingediend.

De licentieaanvragen zijn beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. Op basis van het advies van het expertpanel kent de Nevobo-directie de licenties toe aan de onderstaande verenigingen voor het Eredivisieseizoen 2021-2022.

Nieuwe toetreders

Van de 4 nieuwe clubs die een aanvraag hebben ingediend is de licentie toegekend aan de dames van SV Dynamo en Voltena. VV Utrecht dames 1 heeft nog ruimte om een aantal zaken terug te koppelen waarna definitief uitsluitsel volgt. Hetzelfde geldt voor een andere potentiële toetreder voor de Eredivisie heren.

Impact coronacrisis

We zitten met elkaar in een turbulente tijd, waarbij we hopen dat in de loop van 2021 positief perspectief ontstaat voor de hele sport. Als je kijkt naar het afgelopen jaar heeft corona ontzettend veel impact gehad op alles en iedereen. Ook op onze volleybalverenigingen. Tegelijkertijd kun je ook constateren dat we als volleybalsport een enorme veerkracht hebben getoond. De tienduizenden vrijwilligers die we met elkaar hebben, helpen ons door de crisis heen. De veerkracht van de volleybalgemeenschap en de gehele sport is buitengewoon groot. Dat neemt niet weg dat we met elkaar voor grote uitdagingen staan. We gaan ervoor om met elkaar de weg voorwaarts te blijven vinden en toe te werken naar de ambities die we met elkaar geformuleerd hebben in het Eredivisieplan 2021+.

Eredivisie 2021+

Sinds ruim vijf jaar zijn de Eredivisieorganisaties en de Nevobo gezamenlijk aan de slag om de Eredivisie sterker te maken. Het huidige licentiesysteem moet bijdragen aan een hoger niveau van de Eredivisie, onder meer in prestaties, in aandacht en uitstraling en in commerciële aantrekkingskracht.

Met elkaar is het Eredivisieplan 2021+ uitgewerkt, waarin we via de assen financieel, organisatorisch, sportief en maatschappelijk vooruitgang kunnen boeken en de Eredivisie verder kunnen professionaliseren. In de Bondsraad van december 2020 is dit plan goedgekeurd. De Bondsraadsleden konden zich vinden in de eindsituatie die we op verschillende aspecten voor ogen hebben en de impulsen die we gaan geven om te zorgen dat we met elkaar naar deze eindsituatie toewerken. In de aankomende maanden gaan de clubs en de Nevobo gezamenlijk een intensiever traject in om toe te werken naar de nieuwe licentievoorwaarden voor het seizoen '22-'23.

De coronacrisis heeft op dit moment veel impact op de Eredivisieorganisaties. Binnen deze situatie kijken we met elkaar welke zaken we kunnen beïnvloeden en waar we op in willen zetten om als collectief stappen voorwaarts te kunnen zetten.

Op basis van de nu verstrekte licenties ziet de Eredivisie Volleybal voor het seizoen 2021-2022 er als volgt uit. In de aankomende periode volgt er uitsluitsel over de teams die hier mogelijk nog aan worden toegevoegd:

Eredivisie Dames

Apollo 8

Eurosped

FAST

Laudame Financials VCN

Peelpush

Djopzz Regio Zwolle Volleybal

Sliedrecht Sport

Lammerink Installatiegroep/Set-Up`65

SV Dynamo

Talentteam Papendal

VC Sneek

IMS/Voltena


Eredivisie Heren

Active Living Orion

Bielderman Koetsier/SSS

Draisma Dynamo

RECO ZVH

Amysoft Lycurgus

Sliedrecht Sport

Talentteam Papendal

Taurus

ComputerPlan VCN

VoCASA

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×