Na een midweek vol bekerwedstrijden, wordt de blik dit weekend weer verlegd naar de reguliere competitie. De absolute kraker in de Eredivisie wordt op zondag in Apeldoorn gespeeld. Daar nemen koploper Active Living en nummer 2 van de ranglijst Draisma Dynamo het tegen elkaar op.

Vrouwen

De vrouwen trappen het weekend af met drie wedstrijden op zaterdag. Draisma Dynamo speelt thuis tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal. De ploeg uit Zwolle kwam het nieuwe jaar nog niet in actie in de reguliere competitie. Met zeven overwinning op rij sloten ze 2021 af, maar in de bekerwedstrijd hadden ze moeite met topdivisionist Veracles. Team22, het enige nog ongeslagen team bij de vrouwen, reist naar Capelle aan den IJssel voor hun wedstrijd tegen Laudame Financials VCN. Onderin de Eredivisie treffen Lammerink Installatiegroep/Set-Up ’65 en Voltena elkaar.

ARBO Rotterdam/FAST ontvangt zondag Peelpush. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd: de thuisploeg staat momenteel negende met 14 punten uit 14 gespeelde wedstrijden. Peelpush staat één plekje hoger met 16 punten. Eerder dit seizoen won Peelpush het duel met 3-2, kan ARBO Rotterdam/FAST de rollen in eigen huis omdraaien? De wedstrijd tussen VC Sneek en Djopzz Regio Zwolle Volleybal is uitgesteld, evenals de wedstrijd tussen Eurosped en Booleans/VV Utrecht.

Programma

220127 Programma vrouwen

Mannen

Op zondag staat om 14.00 uur een kraker op het programma bij de mannen: Active Living Orion en Draisma Dynamo gaan de strijd met elkaar aan. In november was het verschil tussen de twee topploegen klein, na vijf gespeelde sets was het Active Living Orion die de zaal als winnaar verliet. Voor de rematch reist de ploeg naar Apeldoorn. Kan Draisma Dynamo met publiek op de tribunes profiteren van het thuisvoordeel?

Later die middag komt ook de nummer 3 op de ranglijst in actie. Amysoft Lycurgus speelt in het zuiden van het land tegen Numidia TopVolleybal Limburg. Eerder dit seizoen won Amysoft Lycurgus eenvoudig met 3-0. Bij de mannenn zijn dit weekend drie wedstrijd uitgesteld vanwege coronabesmettingen. De wedstrijden Sliedrecht Sport - VoCASA, Simplex SSS - Talentteam Papendal en ComputerPlan VCN - Taurus worden op een later moment ingehaald.

Programma

220127 Programma mannen

Livestreams

Alle wedstrijden van dit weekend zijn via livestreams te volgen. Via het programma van de mannen en vrouwen kom je bij de streams uit. Je kunt de wedstrijden ook in de Mijn Volleybal-app kijken door linksboven op het scherm-icoontje te klikken.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn