Florien Reesink speelt tegen oude ploeg om Supercup

Florien Reesink speelt tegen oude ploeg om Supercup

Vier Eredivisionisten maken zich op voor de Supercup, de eerste hoofdprijs van het seizoen waarbij de regerende landskampioenen bij de mannen en vrouwen het opnemen tegen de bekerwinnaars/finalisten van het vorige seizoen.

Eerder deze week blikten Ana en Emma Rekar van Sliedrecht Sport, Pim Kamps van Active Living Orion en Freek de Weijer van Draisma Dynamo al vooruit naar hun seizoenopening. Last but not least Florien Reesink van bekerfinalist Apollo 8, die deze zomer na drie seizoenen bij Sliedrecht terugkeerde op haar oude nest in Borne.

Terug in Borne
Reesink is dus weer terug in Borne, bij de club waar ze vanaf de jeugd tot en met dames 1 speelde. “Met Sliedrecht heb ik de laatste drie jaar zo ongeveer alle prijzen gewonnen, super, maar ik was toe aan wat anders. Bij Apollo heb ik zo lang gespeeld, ik ken iedereen en het is een mooie club met veel ambitie. Ik werk graag mee om die te verwezenlijken.”

Dubbel feest 
Toen Apollo 8 zich begin dit jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis plaatste voor de Nationale Bekerfinale, ging het dak van de sporthal in Borne er af. Extra mooi omdat dat gebeurde in het jaar dat de club haar 50-jarig jubileum viert. Dat de bekerfinale vervolgens werd verloren van Sliedrecht Sport, maakte de clubtrots niet minder groot. Libero Reesink hoopt dan ook dat de enthousiaste achterban aanstaande zaterdag opnieuw in grote getale naar Sliedrecht afreist. “Helaas moeten veel clubgenoten zelf spelen zaterdag, daar balen ze wel van. Gelukkig zijn er ook nog heel veel andere fans in Borne, ik hoop dat er zoveel mogelijk naar Sliedrecht komen; dat zal ons zeker helpen.”

Mix van jong talent en ervaring
In de bekerfinale begin dit jaar werd het alleen even spannend in de tweede set: de eerste en derde gingen met duidelijke cijfers naar Sliedrecht. Verwacht Reesink aanstaande zaterdag meer kans te maken tegen de titelfavoriet? “We hebben zeker een kans. Het team is flink versterkt, er zijn vooral veel jonge talenten bijgekomen. Rianne Vos en Eline Geerdink komen van het Talent Team, Tess de Vries van Alterno, Kim Klein Lankhorst is onze nieuwe spelverdeler en Annelies Dokter neemt vanaf Donitas veel ervaring mee. Een goede mix, waarbij we op iedere positie meerdere opties hebben.” Reesink en haar Apollo 8 zijn er klaar voor: “We gaan er met Sliedrecht een mooie wedstrijd van maken!”

Supercup 2019
Aanstaande zaterdag 5 oktober neemt Sliedrecht Sport, zowel bekerwinnaar als landskampioen, het in eigen huis op tegen verliezend bekerfinalist Apollo 8. Op zondag 6 oktober staat bekerwinnaar Draisma Dynamo in Doetinchem tegenover landskampioen Active Living Orion. De wedstrijd in Sliedrecht is gratis te bezoeken, tickets voor de wedstrijd in Doetinchem kun je bestellen via oriontopvolleybal/nl/supercup.

Za. 5 oktober, 19.30 uur: Sliedrecht Sport - Apollo 8                   sh de Basis, Sliedrecht
Zo. 6 oktober, 14.00 uur: Active Living Orion - Draisma Dynamo  Topsporthal Achterhoek, Doetinchem

Foto: Florien Reesink vorig seizoen bij Sliedrecht Sport. Morgen hijst ze zich in een Apollo 8-tenue voor de strijd om de Supercup tegen haar voormalige teamgenoten (copyright Ronald Hoogendoorn) 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×