Bij de dames had runner-up Friso Sneek de handen vol aan hekkensluiter Peelpush. Apollo 8 ging relatief eenvoudig langs SOMAS/Activia. In de BetCity Eredivisie Mannen zette Nova Tech Lycurgus de talenten van Papendal eenvoudig aan de kant. Numidia VC Limax maakte een einde aan de winning streak van Draisma Dynamo.

Eredivisie Dames

Zondagmiddag was de Veste in Borne het decor voor de ontmoeting tussen Apollo 8 en SOMAS/Activia. Voorafgaand aan de wedstrijd bedroeg het verschil tussen beide ploegen zes punten. Apollo 8 kwam geen moment in de problemen. De verhoudingen waren met name zichtbaar in het aantal killblocks (10 van Apollo tegenover 1 van SOMAS/Activia). Door de duidelijke overwinning stijgt Apollo 8 een plek op de ranglijst (van plek zes naar plek vijf). Het verschil met nummer drie De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht bedraagt nog slechts twee punten.

Het weekend werd afgesloten door Peelpush en Friso Sneek. Runner-up Friso Sneek moest afreizen naar Meijel. In De Korref schoot de thuisploeg uit de startblokken. Na winst in de eerste set, was het Friso Sneek dat met de tweede set aan de haal ging. Daarna trok de hekkensluiter het initiatief weer naar zich toe. In de vierde set wist Friso Sneek pas bij het vierde setpoint toe te slaan. Een set later had Friso Sneek minder moeite met Peelpush. Een 4-0 voorsprong werd langzaam uitgebouwd. Doordat ook Djopzz Zwolle Topvolleybal een vijfsetter nodig had, blijft het gat tussen de nummer 1 en 2 van de competitie een punt.

Uitslagen

Apollo 8 – SOMAS/Activia 3-0 (25-19, 25-20, 25-19)
Peelpush – Friso Sneek 2-3 (25-21, 18-25, 25-15, 27-29, 7-15)

BetCity Eredivisie Mannen

Op zondagmiddag ontving Talentteam Papendal in de eigen Van der Knaaphal nummer 2 Nova Tech Lycurgus. Nova Tech Lycurgus – dat midweeks in vijf sets van Numidia VC Limax won – had een relatief eenvoudige middag in Ede. Nova Tech Lycurgus scoorde 35 aanvalspunten. Middenaanvaller Niels de Vries maakte met 17 punten de meeste punten voor Nova Tech Lycurgus. Door de nederlaag blijven de talenten van Papendal steken op een punt. Nova Tech Lycurgus staat op twee punten afstand van koploper Active Living Orion.

De BetCity Eredivisie werd afgesloten in Limburg. In De Roerparel in Sint Odiliënberg kwam Draisma Dynamo op bezoek bij Numidia VC Limax. De ploeg van Guido Görtzen leed midweeks de eerste nederlaag van het seizoen. Na Active Living Orion en Lycurgus wachtte voor Limax de derde topwedstrijd in zeven dagen. Deze zondag leverde Limax de eerste set in bij Dynamo, voorafgaand aan deze speelronde de nummer vijf van de BetCity Eredivisie. Daarna waren de Limburgers bij de les en werden de drie punten veiliggesteld. Draisma Dynamo wisselde sterk aanvalsspel (56 punten) af met een hoge foutenlast (40 onnodige fouten). Na vier wedstrijden zonder setverlies is de winning streak van Dynamo doorbroken. Door de overwinning staat Limax op plek drie met een gelijk aantal punten als nummer twee Nova Tech Lycurgus.