Het kabinet kondigde zojuist een harde lockdown aan die tot en met 19 januari van kracht is. Dit raakt helaas de breedtesport. Wel blijft de verruiming voor de Eredivisie Volleybal staan.

Zojuist werd bekendgemaakt door premier Mark Rutte dat per dinsdag 15 december, 00.00 uur, een harde lockdown van kracht is. Dit houdt in dat er tot in ieder geval 20 januari geen binnensport beoefend kan worden door amateursporters.

Naar aanleiding van deze maatregelen zal de Nevobo opnieuw kijken naar de scenario’s voor de herstart van de breedtesportcompetities.

Verruiming Eredivisie Volleybal blijft staan
Wel is bekendgemaakt dat de versoepeling van de topsportcompetities in stand blijft. Dit houdt in dat de Eredivisie Volleybal per 17 december weer onder strikte voorwaarden kan beginnen met ‘gewoon’ trainen en zich kunnen voorbereiden op het spelen wedstrijden. Op dit moment wordt in samenwerking met Nevobo, andere sportbonden en NOC*NSF gewerkt aan deze voorwaarden. De Nevobo verwacht binnenkort te communiceren over deze voorwaarden om te trainen en de herstart van de competitie in januari.

"Het zijn over de hele linie ingrijpende maatregelen voor de Nederlandse samenleving en het is natuurlijk teleurstellend dat deze extra maatregelen nodig blijken. We hopen dat we in januari weer zicht krijgen op het laten sporten van mensen, zodat we weer kunnen bijdragen aan de vitaliteit en weerbaarheid van Nederland."

Algemeen directeur Nevobo, Guido Davio

Volgende persconferentie
Op dinsdag 12 januari 2021 vindt er een nieuwe persconferentie plaats. Naar aanleiding van deze persconferentie communiceert de Nevobo zo snel mogelijk over de nieuwe ontwikkelingen.

Foto: Hans van Wijngaarden

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn