De Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland ondersteunen het plan van de Nevobo om het WK Dames in 2022 in Nederland te organiseren. Gelderland schaart zich ook achter het voornemen van de Atletiekunie om het EK Indoor atletiek 2021 binnen te halen. “lk ben trots op de prachtige concepten die we in nauwe samenwerking met de Nevobo, de Atletiekunie en met de gemeenten Arnhem, Apeldoorn, Ede en Nijmegen hebben ontwikkeld”, aldus gedeputeerde Sport, Jan Markink. “Het gaat bij deze evenementen niet alleen om de topsport, maar ook om de side events en de golf van enthousiasme en sportieve energie die er vanaf straalt”.

Plan: WK Dames en WK Zitvolleybal in 2022

De Nevobo wil graag voor het eerst in de geschiedenis een WK Volleybal in Nederland organiseren. Nog nooit vond een WK, dat om de vier jaar wordt gespeeld, hier plaats. Dit jaar wordt het WK Dames gespeeld in Japan. Het Nederlands team van bondscoach Jamie Morrison plaatste zich afgelopen zomer glansrijk voor dit zeer belangrijke toernooi.

In het ideale scenario combineert Nederland in 2022 de organisatie van het WK Dames met het WK Zitvolleybal. Op die manier kunnen ook de paralympische volleyballers schitteren op een prachtig podium. Naast de Provincie Gelderland is ook Rotterdam betrokken bij de bidprocedure. De Nevobo werkt al jarenlang succesvol samen met sportmarketingbureau TIG Sports, en zal ook voor het bid op het WK 2022 samen met deze partij optrekken.

“Het Nederlands damesteam heeft de afgelopen jaren de stap gemaakt naar de Europese- en de wereldtop”, vertelt Peter Sprenger, voorzitter van de Nederlandse Volleybalbond. “Daarvan zijn twee zilveren EK-medailles en het bereiken van de halve finale op de Olympische Spelen van Rio het bewijs. Het zou prachtig zijn als Oranje in 2022 voor het eerst in de geschiedenis een WK Volleybal in Nederland kan spelen. Veel speelsters uit de huidige selectie komen uit Gelderland en voor deze internationals zou het extra speciaal zijn om een WK voor eigen publiek te spelen. Ik ben erg blij dat ook onze paralympische tak is vertegenwoordigd in dit plan, dit is een absolute meerwaarde voor dit evenement.”

Provincie Gelderland

Gelderland investeert veel in sport en ondersteunt jaarlijks ruim 20 topsportevenementen en hun side events. Zo vergroot zij de economische en maatschappelijke impact voor de regio en maakt de sportevenementen nog succesvoller.

In Gelderland ligt de focus naast atletiek en volleybal op een aantal andere sporten: wandelsport, inline skaten, wielersport, judo, hippische sport en tennis.

Naast het ondersteunen van de plannen in deze bidfase stelt de provincie een financiële bijdrage van maximaal 1,2 miljoen euro voor het EK Indoor atletiek en maximaal 4,3 miljoen euro voor het WK Dames en het WK Zitvolleybal beschikbaar.

Foto: Het EK 2015 in het Apeldoornse Omnisport

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×