Goede start op EK Beach onder 18 jaar

Goede start op EK Beach onder 18 jaar

Op het EK Beachvolleybal onder 18 jaar zijn de twee Nederlandse teams sterk gestart. In het Oostenrijkse Baden wonnen Kyran Verstegen en Siem Ooijman alle drie de poulewedstrijden en ze zijn daardoor direct door naar de achtste finale. Bij de meisjes wisten Kim Klein Lankhorst en Desy Poiesz twee duels te winnen en werd er 1 keer verloren. Ze strijden zaterdag in de tussenronde verder.

Kyran Verstegen en Siem Ooijman lieten op het EK onder 18 jaar meteen zien dat alle teams rekening met hun moeten houden. Ze zijn als zevende geplaatst in Baden en maakten in de poulefase veel indruk. Donderdag wonnen ze zeer overtuigend met 2-0 van Roemenië en vanmorgen wisten ze in een mooie driesetter het hoofd koel te houden en met 2-1 te winnen van Hongarije.

Vrijdagmiddag streden de jonge Nederlandse talenten tegen het Italiaanse duo Fusco/Hanni, die als tiende geplaatst zijn, om de poulewinst. Dat werd een spannende wedstrijd die pas in de derde set beslist werd. Verstegen en Ooijman sloegen uiteindelijk toe en wonnen met 2-1 (18-21, 21-17, 15-13).

Ze strijden zaterdag verder in de achtste finale en staan dan tegenover Tsjechië of Noorwegen, twee geduchte tegenstanders die tegenover elkaar staan in de tussenronde.

Tussenronde

Kim Klein Lankhorst en Desy Poiesz gingen in het meisjes toernooi sterk van start. De meiden, die on Baden gecoacht worden door Erna Everaert, wonnen donderdag overtuigend met 2-0 van Cyprus en sloegen ook toe tegen Oostenrijk: 2-0.

Maar in de strijd om poulewinst moesten de Oranje meiden vrijdag hun meerdere erkennen in hun Oekraïense leeftijdsgenoten. Het werd 2-1 (19-21, 21-17, 15-11) en daardoor moeten de Nederlandse meiden morgen de tussenronde winnen om in het toernooi te blijven.

 

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×