Katja Stam en Raïsa Schoon hebben goud gewonnen op het Elite 16-toernooi in Parijs. De Nederlandse beachvolleybalsters waren in twee sets te sterk voor Anastasija Samoilova en Tina Graudina uit Letland: 16-21 en 20-22. Het is de tweede keer dat het duo een gouden medaille wint op het hoogste niveau van de Beach Pro Tour.

Op het zand van Roland Garros namen Katja Stam en Raïsa Schoon in de eerste set direct de leiding. Het duo scoorde de eerste vier punten van de wedstrijd en had even later zelfs een voorsprong van zes punten (2-8). Anastasija Samoilova en Tina Graudina konden het gat niet meer overbruggen en op 20-16 verzilverde Schoon het tweede setpunt voor een 0-1 voorsprong in sets.

De strijd was een stuk gelijkwaardiger in de tweede set, waarin het verschil tussen beide teams nooit groter was dan twee punten. Stam en Schoon bereikten als eerste de 20 punten (18-20), maar de Letten werkten beide matchpoints weg. Op het derde matchpoint stelden de Nederlanders het goud veilig: 20-22. Het is de tweede gouden medaille voor Stam en Schoon op het hoogste niveau van de Beach Pro Tour. In maart won het duo goud op het Elite 16-toernooi van Rosarito, Mexico.

Van de 35 punten die Nederland scoorde, werden er 22 gemaakt door Raïsa Schoon (21 aanvalspunten en 1 ace). Katja Stam noteerde 2 killblocks en 11 aanvalspunten.