Brecht Piersma en Wies Bekhuis hebben de gouden medaille veroverd op het Queen of the Court toernooi in Doha, Qatar. Bij de mannen kroonden David Åhman and Jonatan Hellvig uit Zweden zich tot Kings of the Court. De andere twee podiumplaatsen gingen naar Nederland: Matthew Immers pakte het zilver met de Amerikaanse Troy Field, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen ontvingen de bronzen medaille.

Queen of the Court
In de damesfinale namen Pleun Ypma/Emma Piersma en Brecht Piersma/Wies Bekhuis het op tegen de Spaanse Carro/Lobato Herrero, Vergé-Dépré/Bentele uit Zwitserland en het Duitse duo Sude/Schneider. Pleun Ypma en Emma Piersma moesten als eerste het veld verlaten. In de eerste ronde scoorde het duo drie punten; Brecht Piersma en Wies Bekhuis eindigen op de eerste plek met 7 punten. Het duo mocht daarom in de tweede ronde aan de queenside beginnen, waar ze opnieuw de meeste punten (9) wisten te scoren.

In de derde ronde, waarin de podiumplekken verdeeld werden, waren het wederom de Nederlanders die domineerden. Met 12 punten pakten Piersma en Bekhuis overtuigend het goud. Het zilver ging naar Vergé-Dépré/Bentele (8 punten) en het brons was voor Sude/Schneider (6 punten). Het is de tweede medaille voor het Nederlandse duo op een Queen of the Court toernooi van de 2022 Crown Series; in november veroverden ze zilver in Braziliê.

Uitslag
Piersma/Bekhuis - 12 punten
Vergé-Dépré/Bentele - 8 punten
Sude/Schneider - 6 punten

King of the Court
In de mannenfinale was Nederland wederom goed vertegenwoordigd: Ruben Penninga/Leon Luini, Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Matthew Immers/Troy Field namen het op tegen de Zweedse Åhman/Hellvig en Bryl/Losiak uit Polen. In de eerste ronde scoorde Penninga/Luini slechts één punt en daarmee waren ze het eerste team dat sneuvelde in deze finale. Voor Losiak/Bryl eindigde het toernooi in de tweede ronde. In de strijd om de medailles lagen de drie overgebleven teams dichtbij elkaar. Åhman en Hellvig, die de eerste twee rondes overtuigend hadden gewonnen (22 en 18 punten), scoorden ook nu de meeste punten. Met 14 punten veroverden ze het goud. Matthew Immers en de Amerikaanse Troy Field, die pas sinds de halve finale samenspeelden, pakten knap het zilver met 12 punten. Brouwer en Meeuwsen scoorden één punt minder en eindigen daarmee als derde.

Uitslag
Åhman/Hellvig - 14 punten
Field/Immers - 12 punten
Brouwer/Meeuwsen - 11 punten

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×