Guido Görtzen verlaat Numidia VC Limax na vijf seizoenen en vervolgt trainers carrière bij Belgische topclub VC Greenyard Maaseik.

Na een succesvolle periode van vijf seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Numidia VC Limax en Guido Görtzen. Görtzen zal, na het huidige seizoen, afscheid nemen van de rol van hoofdtrainer en coach van het eredivisie team. Na twee seizoenen divisie volleybal en drie seizoenen in de eredivisie waarin er in samenwerking met de organisatie van Limax een unieke prestatie is geleverd, kan Görtzen een stap zetten in zijn trainers carrière en de komende seizoenen leiding gaan geven aan het team van VC Greenyard Maaseik.

De afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet op zowel organisatorisch, commercieel, als technisch gebied bij VC Limax. Görtzen is een van de dragende krachten geweest die deze stappen mede mogelijk heeft gemaakt. Op alle mogelijke vlakken, naast het technische, heeft hij de afgelopen jaren meegewerkt om de gestelde doelen te bereiken. VC Limax is Görtzen dan ook dankbaar dat hij vijf jaar geleden de uitdaging is aangegaan en voor alles wat hij tot op heden voor ons heeft betekend. VC Limax is dan ook trots dat Görtzen de volgende stap in zijn carrière kan zetten bij deze Belgische topclub. Op die manier verliest Limax Görtzen niet helemaal uit het oog.

Guido Görtzen over zijn vertrek en nieuwe functie:
'Vijf jaar geleden ben ik vol overtuiging samen met de initiatiefnemers, bij toen nog VC Limac, aan het project begonnen om Limburg op volleybal gebied verder op de kaart te zetten. De afgelopen jaren hebben we door samenwerking en ambitie te tonen, grote stappen kunnen maken, met als meest aansprekende prestatie de aansluiting die we hebben gevonden bij de top van Nederland. Zowel als trainer als ook als speler, heb ik de ambitie om het hoogst mogelijke te bereiken. De stap die ik nu kan zetten in mijn trainers carrière zie ik als een beloning voor mijn ontwikkeling in de afgelopen jaren, maar zeker ook als een bevestiging van de kwaliteiten van iedereen die bij de organisatie van VC Limax betrokken is. Gezamenlijk hebben we deze prestatie geleverd.

Tot het einde van het seizoen zal mijn volledige focus liggen op VC Limax en het strijden voor de prijzen in de Nederlandse competitie. Ik kijk daarna uit om een start te maken in Maaseik. Waar ik een zeer goed gevoel heb bij de mensen die daar al jaren betrokken zijn bij de organisatie en met de club al jaren in de top van Belgische en subtop van het Europese volleybal actief zijn. Aangezien ik een warm contact heb met veel mensen bij VC Limax en omdat VC Limax in Maaseik traint, Europese en TV wedstrijden speelt, zal ik VC Limax zeker niet uit het oog verliezen!'

Bron: Numidia VC Limax

Foto: Foto Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn