Vanavond start in de BetCity Eredivisie Mannen de race om het landskampioenschap. In de kwartfinales, een best-of-three serie, strijden Nova Tech Lycurgus, Numidia VC Limax, Sliedrecht Sport, en Simplex SSS om een plek in de halve finale. Active Living Orion en Draisma Dynamo, de twee beste teams uit de A-poule, hebben zich direct geplaatst voor de halve eindstrijd.

In de kwartfinales staan Nova Tech Lycurgus en Numidia VC Limax, de nummers drie en vier van de A-poule, tegenover de twee beste teams uit de B-poule. Lycurgus gaat de strijd aan met Simplex SSS, de runner-up van de B-poule, terwijl Limax het opneemt tegen poulewinnaar Sliedrecht Sport. Deze kwartfinales worden uitgevochten in een best-of-three serie. Lycurgus en Limax genieten van het thuisvoordeel in de openingswedstrijd en, wanneer er twee wedstrijden nog geen beslissing is gevallen, in het derde duel.

Nova Tech Lycurgus - Simplex SSS
Om 19:30 uur gaat in Martiniplaza de kwartfinale van start tussen Lycurgus en SSS. Bij hun laatste confrontatie aan het begin van dit jaar zegevierde Lycurgus met 3-1, voortbouwend op hun eerdere 3-0 overwinning in november. De Groningers verwachten vanavond met een fitte selectie aan te kunnen treden: Niels de Vries is na een revalidatie van bijna drie maanden weer beschikbaar en Guus Boer kan ondanks zijn duimblessure weer meespelen. Underdog SSS zal in deze wedstrijd vermoedelijk zonder Michael Dowhaniuk moeten spelen; de passer-loper liep een blessure op tijdens het duel tegen Scherp in Packaging ZVH.

Numidia VC Limax - Sliedrecht Sport
Om 20.00 uur is het de beurt een Limax en Sliedrecht, die hun eerste duel in Sint Odiliënberg afwerken. Sliedrecht domineerde de B-poule met acht zeges uit acht wedstrijden, en is vastberaden deze reeks in de play-offs voort te zetten. Limax eindigde met vijf punten meer twee plekken boven Sliedrecht in de reguliere competitie en ook de onderlinge balans slaat in het voordeel van Limax, met twee overwinningen uit drie ontmoetingen. Na het verlies in de bekerfinale twee dagen geleden, is het team gebrand op revanche. Coach Guido Görtzen moest het nog altijd doen zonder de geblesseerde Wouter Timmermans, Jaro Herinx, en Remco van den Elshout, maar een lichtpuntje voor Limax was de terugkeer van Sil Meijs, die weer fit genoeg was om te spelen.

Op zaterdagavond staan de returnwedstrijden op het programma. Wanneer de stand na twee wedstrijden gelijk is, wordt een beslissende derde wedstrijd gespeeld op zondagmiddag 7 april.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Woensdag 3 april

19.30 uur

Nova Tech Lycurgus - Simplex SSS

Woensdag 3 april

20.00 uur

Numidia VC Limax - Sliedrecht Sport

Zaterdag 6 april

19.30 uur

Simplex SSS - Nova Tech Lycurgus

Zaterdag 6 april

20.00 uur

Sliedrecht Sport - Numidia VC Limax

Zondag 7 april *

15.00 uur

Nova Tech Lycurgus - Simplex SSS

Zondag 7 april *

16.30 uur

Numidia VC Limax - Sliedrecht Sport

*Deze wedstrijd wordt alleen gespeeld als er in de eerste twee duels nog geen beslissing is gevallen.

Livestreams
De wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn