Deze week was de eerste ronde van de halve finales van de Champions League. Twee van de vier Nederlanders kunnen terugkijken op een geslaagde week. Bekijk hieronder de samenvattingen!

Allianz Vero Volley MILANO - Fenerbahce Opet ISTANBUL
Nika Daalderop en haar ploeg troffen in de halve finale de Turkse koploper Fenerbahce Opet. De eerste halve finale werd een eenzijdige wedstrijd: de Italiaanse ploeg won in eigen huis met 3-0. Volgende week wordt de return gespeeld in Istanboel. Passer/Loper Daalderop kwam niet in actie deze wedstrijd.

A. Carraro Imoco CONEGLIANO - Eczacibasi Dynavit ISTANBUL
Robin de Kruijf en haar ploeg stonden in de andere halve finale tegenover de nummer twee uit de Turkse competitie Eczacibasi Dynavit. Het werd een spannende wedstrijd, die uiteindelijk werd beslist in een vijfsetter. Het Italiaanse team ging er, onder leiding van diagonaalspeelsters Haak, met de winst vandoor. Volgende week wordt de return gespeeld in Istanbul.

JASTRZEBSKI Węgiel - Ziraat Bank ANKARA
Bennie Tuinstra en Wouter ter Maat stonden tegenover het Poolse JASTRZEBSKI Węgiel. De eerste wedstrijd van de twee werd verloren met 3-0. Om nog kans te maken op de finale moet Ziraat Bank in de thuiswedstrijd winnen met 3-0 of 3-1.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn