Wat gebeurde er deze week in de volleybalwereld? Wij zetten een selectie van de leukste, mooiste en opvallendste social media posts voor je op een rijtje! Deze week: succes voor Sliedrecht Sport, spanning in de buitenlandse competities en promotie voor Peelpush en CAS CRM-ZVH.

Succesvolle week voor Sliedrecht Sport

Sliedrecht Sport heeft afgelopen week goede zaken gedaan. Het eerste damesteam van de club is begonnen aan de finalereeks van de Eredivisie. Sliedrecht Sport speelt de best-of-five serie tegen Sneek D1 en won de eerste wedstrijd overtuigend. Niet alleen Dames 1, maar ook Dames 2 was goed op dreef: het team van coach André van Leeuwen wist vorige week het kampioenschap in de Eerste Divisie binnen te slepen. Volgend jaar zal het team dus in de Topdivisie in actie komen, een knappe prestatie!

Peelpush D1 en CAS CRM-ZVH H1 promoveren naar de Eredivisie

Nog meer promotie-nieuws! Peelpush D1 en CAS CRM-ZVH H1 promoveren volgend jaar naar het hoogste niveau van Nederland. Peelpush D1 speelde vorige week tegen directe concurrent VV Utrecht D1 en had twee sets nodig voor het kampioenschap. De ploeg deed wat het moest doen en haalde de eerste twee sets binnen (en later ook nog de derde), waarna het feestje kon beginnen.

Ook voor CAS CRM-ZVH H1 stond er een directe battle tegen de andere titelkanshebber op het programma: de ploeg nam het op tegen Zalsman Reflex Kampen. CAS CRM-ZVH had een 3-0 of 3-1 winst nodig om kampioen te worden. De ploeg uit Zevenhuizen speelde een ijzersterke wedstrijd en won de wedstrijd met 3-1, het kampioenschap was een feit. De heren keren na twee jaar terug in de Eredivisie.

Celeste Plak wint met 3-2 van Laura Dijkema en Nika Daalderop

In de kwartfinale van de Italiaanse competitie speelde Celeste Plak met Igor Volley Novara tegen Il Bisonte Firenze met Laura Dijkema en Nika Daalderop. De twee teams hadden in twee eerdere duels allebei een keer gewonnen, dus de winnaar van deze wedstrijd zou zich plaatsen voor de halve finale. Igor Volley Novara kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar de ploeg van Dijkema en Daalderop gaf niet op. Ze vochten terug en maakten de stand weer 2-2. In de beslissende vijfde set ging het lange tijd gelijk op. Il Bisonte Firenze nam een kleine voorsprong, maar Igor Volley Novara kwam terug en won uiteindelijk de set met 17-15. Naast de ploeg van Celeste Plak zullen ook de teams van Robin de Kruijf (Imoco Volley Conegliano) en Anne Buijs (Monza) strijden om het landskampioenschap.

Lonneke Sloetjes naar finale met VakifBank Istanbul

Vakifbank Istanbul heeft deze week de finale van de Turkse competitie behaald. De ploeg van Sloetjes won twee keer van Fenerbahce en is daarmee zeker van een plek bij de laatste twee. In de finale zal VakifBank het, net als vorig jaar, opnemen tegen Eczacibasi. De eerste finalewedstrijd zal op 24 april plaatsvinden.

Wouter ter Maat scoort 22 punten en behaalt de finale in Turkije

Ook in de mannencompetitie in Turkije heeft een Nederlander de finale bereikt: Wouter ter Maat won met Fenerbahce van Halbank Ankara en mag volgende week gaan strijden om het landskampioenschap. Ter Maat was erg belangrijk voor zijn team, hij scoorde maar liefst 22 punten. Fenerbahce zal het in de finale opnemen tegen Arkasspor.

Strijd om de allereerste Dirk Kuyt Foundation Cup

Zaterdag 20 april strijden de beste zitvolleybalteams van Nederland om de nationale beker, sinds dit jaar de Dirk Kuyt Foundation Cup. Zeven teams nemen het tegen elkaar op in Sporthal West in Veenendaal. Naast de nationale beker, vindt ook het NK Jeugd Zitvolleybal plaats. Ga jij een kijkje nemen? De toegang is gratis!

Meer weten over de Dirk Kuyt Foundation Cup en het NK Jeugd Zitvolleybal? Kijk dan hier

Heb jij een bericht dat in deze rubriek thuis hoort? Tip ons dan via communicatie@nevobo.nl.