Het is eindelijk zover! Je kunt je vanaf nu samen met je beachvolleybalpartner inschrijven voor onze beachcompetities en -toernooien. Zowel de Nationale Beach Competitie (NBC) én het Junior Beach Circuit (JBC) gaan in het weekend van 13 mei van start. In datzelfde weekend worden de eerste queens en kings gekroond tijdens het BetCity NK Queen & King of the Court Breda. Twee weken later, in het weekend van 27 & 28 mei gaat het Summer BeachLife Circuit (voorheen het Summer Beach Volleyball Circuit) los! Zien wij jou binnenkort in actie op de beachvelden?

Schrijf je in met je Mijn Volleybal-account
Om je te kunnen inschrijven voor onze beachvolleybalcompetities en -toernooien heb je een Mijn Volleybal-account nodig. Dit geldt voor alle deelnemers, dus ook voor je beachpartner. Let op: wil je meedoen aan de NBC? Dan heb je naast een Mijn Volleybal-account ook een lidmaatschap nodig. Als je nog geen lid bent dan kun je je hier aanmelden. Dat geldt ook voor je beachpartner.

Klik op de button hieronder om een gratis Mijn Volleybal-account aan te maken.

Inschrijven Nationale Beach Competitie
Op zaterdag 13 mei start de NBC. Lijkt het jou leuk om op hoog niveau deel te nemen aan een beachvolleybalcompetitie? Dan is deze competitie wat voor jou. Iedereen kan deelnemen op derde divisieniveau, maar om mee te kunnen doen aan de hogere divisies, moet je  rankingpunten verzamelen. In onze FAQ vind je hier meer informatie over. Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je dan snel in door op de button hieronder te klikken.

BetCity Queen & King of the Court
BetCity Queen & King of the Court heeft een vaste plek veroverd in het beachvolleybalcircuit. We starten het beachseizoen met het BetCity NK Queen & King of the Court Breda op vrijdag 12 mei. Daarna vindt het eerstvolgende toernooi plaats in Zutphen in het weekend van 1-2 juli. Worden jij en je beachmaatje de nieuwe queens en/of kings of the court? Schrijf je dan snel in door op de button hieronder te klikken.

Inschrijven Junior Beach Circuit
Het JBC gaat ook in het weekend van 13 mei van start. Het Junior Beach Circuit is dé beachvolleybalcompetitie voor alle jeugd! Vanaf dit jaar wordt de leeftijdsgrens bepaald op het moment dat het toernooi plaatsvindt. Word je bijvoorbeeld op maandag 15 mei 15 jaar dan mag je op zaterdag 13 mei nog deelnemen aan de leeftijdscategorie <15 jaar en de rest van het seizoen in de leeftijdscategorie <17 jaar.

Goed om te weten: de pilot met clustertoernooien was vorig jaar geen succes. Daarom worden dit jaar alleen de gebruikelijke losse JBC-toernooien georganiseerd. Dus ben jij jonger dan 19 jaar en durf jij de strijd aan te gaan met je leeftijdsgenoten? Meld je dan snel aan voor één van de JBC-toernooien!

Het inschrijfgeld is verlaagd naar € 10,- per team per toernooi.

Meer weten over het Junior Beach Circuit?  Bekijk dan onze FAQ.

Inschrijven Summer BeachLife Circuit
Vanaf dit seizoen wordt het Summer BeachLife Circuit (SBLC) georganiseerd door Stichting Summer BeachLife in samenwerking met de Nevobo. Drijvende (beach) krachten achter Summer BeachLife zijn Annely van Overeem en Arnoud Wildschut. Zij zijn geen onbekenden in de beachsportwereld. Zo hebben zij het circuit al mede georganiseerd in de periode 1998-2011.

Het SBLC is dit jaar weer veelvuldig aanwezig op de Nederlandse stranden! Op zaterdag 27 mei trapt het Circuit af in het BeachStadium in Den Haag. Maar liefst 13 weekenden lang kun je meedoen aan de vele toernooien die worden georganiseerd. Dé kans om je beachvolleyball skills te verbeteren op een laagdrempelige manier. Heb jij zin in zon, zee, strand én beachvolleybal op jouw niveau? Schrijf je dan snel in met je beachmaatje(s)!

Meer weten over het Summer BeachLife Circuit? Bekijk dan de FAQ.

Update over rankingpunten
JBC & NK Jeugd
De rankingpunten voor het JBC en het NK Jeugd worden door de wedstrijdleider gebruikt om een evenwichtige poule-indeling te maken. De JBC-rankingpunten tellen niet mee voor de NBC, BetCity Queen & King of the Court en het SBLC.

NBC & Nederlands Kampioenschap Senioren 
Per dit seizoen is de ranking-systematiek aangepast voor de NBC en het Nederlands Kampioenschap Senioren. Voor de bepaling van de ranking in 2023 worden de beste vier resultaten van de laatste acht toernooien, binnen een periode van 365 dagen, bij elkaar opgeteld. Internationale resultaten (die binnen de laatste acht NBC-toernooien vallen) tellen alleen mee als het een verbetering van het resultaat is.

Topdivisie en Eerste divisie
De rankingpunten in de Topdivisie en Eerste divisie zijn iets opgehoogd, zodat ze dichter bij de naastgelegen niveaus komen te liggen.

NK Senioren outdoor en indoor
Voor de bepaling van de ranking voor deelname aan het NK worden, over de periode sinds het vorige NK in- of outdoor, de resultaten van de beste vier gespeelde toernooien bij elkaar opgeteld. Als er een jaar geen NK is georganiseerd dan kijken we 365 dagen terug.

Leidraad beachvolleybal en BetCity Queen & King of the Court
We brengen graag de leidraden voor beachvolleybal en BetCity Queen & King of the Court bij je onder de aandacht. Deze documenten zijn een aanvulling op het wedstrijdreglement.

Players agreement
Schrijf je je in voor één van de competities of toernooien? Dan vragen we je tijdens het inschrijfproces om akkoord te gaan met het players agreement. Je kunt de voorwaarden vast checken door op de button hieronder te kikken.

Download de Mijn Beachvolleybal app
Heb je dé Mijn Beachvolleybal app nog niet gedownload? Dan raden we je aan om dat alsnog te doen. Via de app kun je heel snel je favoriete toernooien vinden en je direct inschrijven. En er zijn meer voordelen, want je hebt de mogelijkheid om digitaal je wedstrijdresultaten door te geven, je hebt altijd het wedstrijdschema bij de hand, je checkt eenvoudig het laatste beachvolleybalnieuws en nog veel meer! Download ‘m nu in de Play Store of in de App Store. 

Let op: zorg dat je je pushberichten aan hebt staan, zodat je geen updates mist! Je stelt je voorkeuren voor pushberichten in door in door op de homepage (tabje 'overzicht') van de app, rechts onderin op 'meer' te klikken. Vervolgens ga je naar 'instellingen' en kun je via de schuifjes, voor drie verschillende onderdelen in de app, pushberichten aanzetten. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn