De meisjes van Jong Oranje hebben op het EK U19 in Noord-Macedonië hun eerste wedstrijd verloren. Na vier zeges op rij was vandaag Servië met 3-0 te sterk voor Nederland in de laatste poulewedstrijd. Het team van bondscoach Eric Meijer was al zeker van een plek in de halve finale, die zaterdag wordt gespeeld tegen Italië. Het indrukwekkende Italië verloor in vijf wedstrijden nog maar één set.

Bondscoach Eric Meijer begon tegen Servië met: Sanne Konijnenberg (spelverdeler), Nicole van de Vosse (diagonaal), Noa de Vos en Dagmar Mourits (passer/lopers), Emily Silderhuis en Marije ten Brinke (middens) en Pippa Molenaar (libero). Jet Kok verving vanaf de derde set Noa de Vos.

Servië was vandaag duidelijk te sterk voor Nederland. De volleybalsters uit het Balkanland produceerden maar liefst 16 killblocks, een enorm aantal in slechts drie sets. Na 1 uur en 11 minuten spelen stond de eindstand op het bord.

Zaterdag speelt Jong Oranje om 17.00 uur in de halve finale tegen Italië. De link naar de livestream wordt gedeeld in dit bericht.

Uitslag donderdag:

Servië – Nederland 3-0 (25-22, 25-17, 25-19)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn