De meisjes van Jong Oranje zijn op een verdienstelijke vierde plaatst geëindigd op het EK U19 in Noord-Macedonië. In de wedstrijd om brons verloor het team van bondscoach Eric Meijer met 1-3 van Polen. Italië kroonde zich na een kraker tegen Servië (3-2 winst) tot Europees Kampioen.

Bondscoach Eric Meijer begon tegen Polen met: Sanne Konijnenberg (spelverdeler), Nicole van de Vosse (diagonaal), Noa de Vos en Jet Kok (passer/lopers), Emily Silderhuis en Marije ten Brinke (middens) en Pippa Molenaar (libero). Dagmar Mourits stond vanaf de tweede set in het basisteam, en Aysha Meering vanaf de derde set.

Na het ruime verlies van de eerste set trok Nederland knap de stand gelijk in set twee (26-24 winst). In de derde set gaf Jong Oranje een 21-19 voorsprong uit handen. In set vier eiste Polen gedecideerd het brons op.

Volgend jaar staat het WK U20 op het programma voor deze lichting. Het ziet er naar uit dat Jong Oranje zich hiervoor gaat plaatsen via de wereldranglijst. Dit wordt op 1 januari 2023 officieel bekendgemaakt.

Uitslag wedstrijd om brons, zondag:

Nederland – Polen 1-3 (16-25, 26-24, 25-27, 21-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn