De meiden van Jong Oranje hebben zich zaterdag geplaatst voor het EK U19, dat van 27 augustus t/m 4 september wordt gespeeld in het Macedonische Skopje. Nederland won vanmiddag in haar tweede poulewedstrijd met 3-0 van Spanje. Het team van bondscoach Eric Meijer is met 6 punten uit 2 wedstrijden niet meer te achterhalen, ook al staat er nog een laatste duel tegen Slowakije op het programma.

Bondscoach Eric Meijer had geen wijzigingen aangebracht in zijn basisopstelling en begon opnieuw met: Sanne Konijnenberg, Noa de Vos, Marije ten Brinke, Dagmar Mourits, Emily Silderhuis, Nicole van de Vosse en Pippa Molenaar.

Jong Oranje won de eerste set met groot verschil (25-13), maar kreeg daarna voor het eerst dit weekend serieus tegenstand. In de tweede en derde set weerde Spanje zich kranig, maar toch wist Nederland twee keer met minimaal verschil de set te winnen.

Nicole van de Vosse werd topscorer met 20 punten. Marije ten Brinke noteerde 4 aces.

Toen Estland later op de avond met 3-2 van Slowakije won, was het EK-ticket voor Jong Oranje zeker. Zowel Spanje als Estland (beide 2 punten uit 2 wedstrijden) kunnen Nederland (6 punten uit 2 wedstrijden) op zondag namelijk niet meer achterhalen.

Zondag om 16.00 uur speelt Nederland tegen Slowakije. Dit duel in de Multihal van Papendal is vrij toegankelijk.

Nederland – Spanje 3-0 (25-13, 25-23, 27-25)

Bekijk hier de wedstrijd tegen Spanje terug:

Foto: Rudy Biekart (CEV)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn