De meisjes van Jong Oranje zijn er zaterdag niet in geslaagd om de finale te bereiken van het EK U19 in Noord-Macedonië. Nederland verloor in de halve finale met 3-0 van Italië. Zondag om 17.00 uur speelt Jong Oranje tegen Polen om het brons.

Bondscoach Eric Meijer begon tegen Italië met: Sanne Konijnenberg (spelverdeler), Nicole van de Vosse (diagonaal), Noa de Vos en Jet Kok (passer/lopers), Emily Silderhuis en Marije ten Brinke (middens) en Pippa Molenaar (libero). Dagmar Mourits begon in de tweede en derde set op de positie van Noa de Vos, terwijl Aysha Meering in de derde set de plek van Nicole van de Vosse overnam.

Jong Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd en nam een 9-13 voorsprong in de eerste set. Na zeven punten op rij was het echter Italië dat het initiatief overnam: 16-13.

Nederland was in het vervolg van de wedstrijd niet meer bij machte om te strijden voor de overwinning. Italië, vaak toonaangevend op het Europese juniorentoneel, liet Nederland niet meer in de buurt komen van setwinst.

Jong Oranje kan zichzelf zondag na een uitstekend toernooi belonen met de bronzen medaille. Het team van bondscoach Eric Meijer zal dan in de strijd om het brons wel Polen moeten verslaan. De link naar de livestream wordt gedeeld in dit bericht.

Uitslag halve finale zaterdag:

Italië – Nederland 3-0 (25-21, 25-21, 25-16)

Programma zondag, wedstrijd om brons:

17.00 uur / Nederland - Polen

Bekijk hier de wedstrijd Italië - Nederland terug:

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn