De volleybalsters van Jong Oranje hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finale van het WK U20. De ploeg van Marko Klok won met 3-2 van Amerika en is daarmee poulewinnaar van poule E. Zaterdag om 17.30 uur staat de halve finale tegen Servië op het programma in Topsportcentrum Rotterdam. Je kunt nu je tickets voor Nederland-Servië kopen, via de ticketshop op deze website.

Opstelling
De starting seven voor de wedstrijd tegen Amerika: Kim Klein Lankhorst (spelverdeler), Jolien Knollema en Jolijn de Haan (passer/lopers), Marije ten Brinke en Britte Stuut (middens), Elles Dambrink (diagonaal) en Romy Brokking (Libero).

1e set

Nederland en Amerika gaan in de beginfase van de wedstrijd gelijk op. Op de stand van 5-7 slaat Elles Dambrink de bal via het blok bij de tegenstander op de grond, vanaf dat moment wordt duidelijk dat Nederland een maatje te groot is voor de Amerikanen. Amerika komt nog even dichtbij, op 9-11, maar Oranje heeft de wedstrijd duidelijk onder controle. Via een slimme bal op de achterlijn getikt door Jolien Knollema komt Nederland op een 14-20 voorsprong. Met acht setpoints op zak, slaat Jolijn de Haan de eerste set binnen op 15-25. Daarmee plaatst Oranje zich op overtuigende wijze voor de halve finale van het WK.

2e set
In het begin van de tweede set is Nederland even zoekende naar de flow uit de eerste set. De rollen zijn dan ook omgedraaid. Als de smash van Elles Dambrink in het net verdwijnt, kijkt Nederland tegen een 10-5 achterstand aan. Oranje doet er alles aan om weer in het ritme te komen en kruipt punt voor punt toch weer dichterbij de USA. De Amerikanen geven zich niet zomaar gewonnen, maar Oranje weet het hoofd koel te houden. Dankzij een prachtige aanval door het midden van Marije ten Brinke komt Nederland op setpoint. Als Amerika de service van Jolien Knollema vervolgens niet kan verwerken, sleept Oranje de set binnen met 22-25.

3e set
Beide teams beginnen getergd aan de derde set. Tot 7-6 gaat het gelijk op, maar dan neemt Amerika de leiding. Door een cross geslagen bal door Emily Londot scoren de Amerikanen vijf punten op rij en komt de ploeg van Daniel Fisher op een 11-6 voorsprong. Vanaf dat moment komt het aan op vechtlust van Oranje, met een glansrol voor libero Romy Brokking. Maar de Amerikanen blijken de scherpere partij. Op setpoint gaat de service van Elles Dambrink uit, waardoor Amerika de set naar zich toetrekt: 25-21.

4e set
In het begin van de vierde set hebben de volleybalmeiden hun zaken niet op orde. De Amerikanen profiteren daarvan door een flinke voorsprong te pakken: 14-8. Oranje toont veerkracht door vier punten op rij te scoren. Een killblock van Elles Dambrink zorgt ervoor dat haar team terugkomt tot 14-12. In het vervolg van de set komt Nederland een paar keer dichtbij bij de Amerikanen, maar weet het tij niet te keren. Amerika wint de vierde set met 25-21 en sleept er zo een vijfde set uit.

5e set

In de vijfde set komt Oranje geen moment echt in de problemen. Een killblock van Marije ten Brinke en Jolijn de Haan brengt Nederland op matchpoint. Hetzelfde duo verzilvert dit eerste matchpoint met, opnieuw, een killblock. Oranje wint de set met 15-10 en daarmee de wedstrijd met 3-2.

Halve finales
Aanstaande zaterdag om 17.30 uur speelt Nederland de halve finale tegen Servië. De tweede halve finale gaat om 14.30 uur tussen Rusland en Italië. Beide wedstrijden worden in Topsportcentrum Rotterdam gespeeld.

Koop je tickets!
De halve finale met Oranje wil je natuurlijk live meemaken! Koop daarom vanaf nu je tickets via de button hieronder.