De Volleybalmeiden van Jong Oranje hebben hun laatste poulewedstrijd op het WK onder 21 verloren van Amerika. Door die nederlaag eindigt de ploeg van bondscoach Eric Meijer op derde plaats in de poule. Hierdoor rest de Volleybalmeiden het spelen van de wedstrijden om de plekken 9-16.

Startopstelling

Bondscoach Eric Meijer startte tegen Amerika met de dezelfde namen als de wedstrijden tegen Turkije en Cuba. Zodoende zag de startopstelling er als volgt uit:

Sanne Konijnenberg (spelverdeler), Nicole van de Vosse (diagonaal), Puck Hoogers en Louise Bijlsma (passer/lopers), Britte Stuut en Rixt van der Wal (middens) en Pippa Molenaar (libero).

Wedstrijd

Set 1
In de eerste set geven Nederland en Amerika elkaar weinig cadeau. De score gaat min of meer gelijk op. Bij 20-20 staan de ploegen bij het ingaan van de eindfase van de set zelfs naast elkaar. In het staartje van de eerste set hebben de Volleybalmeiden het betere van het spel. Ze dwingen Amerika tot het maken van fouten. Bij 24-20 wordt het setpoint op eigen service nog weggeslagen door Amerika, maar een rally later haalt Puck Hoogers de set alsnog binnen voor Nederland.

Set 2
In het begin van de tweede set neemt Amerika de leiding. De Volleybalmeiden tonen veerkracht. Van 3-7 komen ze terug tot 9-9. Vanaf dat moment neemt Amerika de leiding. Bij het ingaan van de big points heeft Amerika een verschil van drie punten te pakken. Na een uitgeslagen bal van Nederland gaat de tweede set via een ace van diagonaal Abigail Mullen naar Amerika.

Set 3
De start van de derde set kent een zelfde verloop als die van een set eerder. Amerika neemt als snel afstand. De Volleybalmeiden krijgen geen vat op het Amerikaanse spel. Van 5-9 loopt Amerika uit naar 5-16. Dat verschil komen de Volleybalmeiden niet meer te boven. Bij 15-24 komt Amerika op setpoint. Via een kill block van Abigail Vander Wal trekt Amerika de derde set naar zich toe.

Set 4
In de vierde set weet de ploeg van bondscoach Eric Meijer tot 5-5 aan te haken. Daarna slaan de Amerikaanse meiden een klein gaatje. Het lukt Nederland niet om de oplossing te vinden. Net als in de derde set volgt een lange puntenreeks. Vanaf 11-15 raakt Amerika verder en verder uit het zicht. Tegen het einde van de set staat een verschil van acht op het scorebord. Nederland weet het eerste matchpoint van Amerika nog af te wenden, maar een punt later bezorgt aanvoerster Emerson Sellman Amerika de winst.

Nederland 1-3 Amerika (25-21, 20-25, 15-25, 17-25)

Nicole van de Vosse sloeg met 16 punten de meeste ballen binnen voor Nederland.

Plek 9 t/m 16

Voor de Volleybalmeiden is plek 9 nu het hoogst haalbare. Om die plek te bereiken zal afgerekend moeten worden met achtereenvolgens: Tunesië, de Dominicaanse Republiek en Cuba.

De speeltijden volgen.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn