De meiden van Jong Oranje hebben zich dankzij hun vierde overwinning op rij geplaatst voor de halve finale van het EK U19. Het team van bondscoach Eric Meijer was woensdagmiddag in drie sets te sterk voor Roemenië (25-20, 25-21 en 25-23).

Bondscoach Eric Meijer begon tegen Roemenië met: Sanne Konijnenberg (spelverdeler), Nicole van de Vosse (diagonaal), Noa de Vos en Dagmar Mourits (passer/lopers), Emily Silderhuis en Marije ten Brinke (middens) en Pippa Molenaar (libero). Jet Kok verving vanaf de tweede set Mourits.

Roemenië liep in de eerste set uit naar 14-18, maar mede dankzij een sterke servicereeks van Nicole van de Vosse scoorde Jong Oranje maar liefst zeven punten op rij. Roemenië kwam vervolgens nog maar twee keer tot scoren en met 25-20 ging de eerste set naar Oranje. Ook in de tweede set wist Oranje een gat te slaan op de service van Van de Vosse, die uiteindelijk topscorer zou worden met 18 punten. Het team van bondscoach Eric Meijer won de tweede set met 25-21 en sleepte ook de spannende derde set binnen: 25-23.

Het is de vierde overwinning op rij voor Jong Oranje en daarmee is het team al zeker van een plekje bij de laatste vier.

Donderdag staat de laatste poulewedstrijd tegen Servië op het programma, zaterdag worden de halve finales gespeeld. Bekijk het complete wedstrijdschema in dit bericht.

Uitslag woensdag
Nederland - Roemenië 3-0 (25-20, 25-21, 25-23)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Live

Vandaag: Nations Cup in Apeldoorn

Kijk live mee naar de wedstrijden!

Facebook X WhatsApp LinkedIn