Keizer en Meppelink naar kwartfinale DELA Beach Open

Keizer en Meppelink naar kwartfinale DELA Beach Open

Na een thriller van een driesetter hebben Sanne Keizer en Madelein Meppelink zich geplaatst voor de kwartfinale van het DELA Beach Open. Ze wonnen in de achtste finale met 2-1 (19-21, 21-13, 18-16) van het Franse duo Chamereau/Jupiter. Zaterdag staan ze om 13.20 uur in de kwartfinale tegenover het Finse team Lahti/Parkkinen. Stubbe en Van Iersel werden door Spanje uitgeschakeld in de achtste finale.

Keizer en Meppelink maakten er een heuse thriller van in de achtste finale tegen de Françaises Chamereau en Jupiter. De eerste set ging met 19-21 naar Frankrijk, daarna knokte de regerend Europees kampioen met veel moeite naar de kwartfinale. De tweede set werd wel overtuigend gewonnen met 21-13, maar niemand gaf nog iets voor de kansen van de dames ban Beachvolleybal Team Nederland in de beslissende derde set.

Frankrijk nam een voorsprong van 6-10 en kwam vijf keer op matchpoint. Maar Keizer en Meppelink toonden karakter en sleepten de winst uit het vuur: 18-16. Keizer: “Dit was een hele bizarre wedstrijd, we hebben zo wisselvallig gespeeld en met aardig wat dipjes. Toch hielden we ons hoofd er op de een of andere manier bij en ik heb veel aan Madelein te danken, die deed de beuk er nog even in aan het eind.” Meppelink keek al vooruit. “Er zit nog meer in, we zijn groeiende. We laten elke wedstrijd meer en meer goed spel zien, nu nog iets constanter.”

Joy Stubbe en Marleen van Iersel moesten genoegen nemen met een negende plek op het DELA Beach Open. In de achtste finale moesten ze duidelijk hun meerdere erkennen in het ervaren Spaanse duo Liliana/Elsa: 21-15 en 21-18. Vooral in de eerste set wisten de Nederlandse dames niet goed in hun spel te komen, in de tweede set herstelden ze zich daarvan.

Maar op de belangrijke momenten sloeg het Spaande duo hard toe. Blokkerend maakten ze het verschil en Stubbe en Van Iersel dropen teleurgesteld van het veld af. Stubbe: “Het was een lastige, pittige wedstrijd tegen de Spaanse routiniers. We probeerden wat dingen, we kwamen dichterbij maar het was niet genoeg. Zuur.” 

Ook van Iersel hoopte op meer: “Dit is op dit moment heel teleurstellend, zeker in eigen land wil je verder spelen en een sterke prestatie neerzetten. Maar dit is pas het eerste toernooi van het seizoen, we hebben nog genoeg tijd om beter te worden.”

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×