Keizer/Meppelink naar achtste finales, Van Iersel/Ypma speelt tussenronde

Keizer/Meppelink naar achtste finales, Van Iersel/Ypma speelt tussenronde

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben hun tweede poulewedstrijd op het EK in Jūrmala, Letland gewonnen, waardoor zij zich direct hebben geplaatst voor de achtste finales. Voor Marleen van Iersel en Pleun Ypma wacht donderdagochtend een wedstrijd in de tussenronde na het verlies tegen Rusland.

De Spaanse Amaranta Fernández Navarro en Angela Lobato Herrero vormden woensdagmiddag een lastige tegenstander voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink. Het lukte de Nederlandse vrouwen niet om uit te lopen in de openingsset, het verschil was maximaal twee punten. Bij 15-16 hadden de Spaanse vrouwen voor het laatst de voorsprong. Vanaf 17-17 zorgden twee keer twee punten op rij voor de setwinst van 21-18.

Dat de Spaanse oppositie lastig was blijkt ook wel uit de statistieken. Amaranta en Lobato scoorden zelf meer punten dan de Oranje-vrouwen, maar maakten uiteindelijk ook meer fouten. Vanaf 12-12 in de tweede set bouwde Keizer/Meppelink aan hun voorsprong. Ze wonnen de tweede set met 21-16. Door deze winst hebben Keizer en Meppelink, de Europees kampioenen van 2018, hun poule gewonnen. Donderdagmiddag zullen zij aantreden in de achtste finale. Daarin treffen zij mogelijk een oude bekende. De tegenstander komt uit de wedstrijd tussen de Zwitserse Anouk Vergé-Dépré en Joanna Heidrich en de Poolse Jagoda Gruszczynska en Aleksandra Wachowicz. De Vergé-Dépré en Heidrich stonden afgelopen zaterdag naast Keizer/Meppelink in de finale van King of the Court en eindigden als vierde, waar de Nederlandse vrouwen het brons opeisten. Het tijdstip van spelen is nog niet bekend.

Eerder op de dag speelden Marleen Ramond-van Iersel en Pleun Ypma hun tweede wedstrijd van het EK. Het als vierde geplaatste Russische duo Makroguzova/Kholomina was daarin te sterk. Beide teams gaven elkaar weinig prijs. De blokkwaliteiten van Nadezda Makroguzova gaven de doorslag. De Russinnen wonnen met 21-15, 21-18.

Door dit resultaat eindigt Van Iersel/Ypma als tweede in hun poule. Voor hen wacht nu een wedstrijd in de eerste ronde van de knock-outfase tegen de Russische Ekaterina Birlova en Evgenia Ukolova. Die wedstrijd wordt op donderdagochtend om 9.45 uur gespeeld. Bij winst stromen zij door in de achtste finales.

Meppelink Verdediging EKW Oensdag CEV
Keizer Set EKW Oensdag CEV
Keizer Service EK Woensdag CEV
Keizermetlinks EK Woensdag CEV
Keizer Meppelink EK Woensdag CEV
Keizer EK Woensdag CEV
Keizer Aanval EK Woensdag CEV
Keizer Aanvaltegen Spanje EK Woensdag CEV
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×