Woensdag staat de derde WK-wedstrijd van de Volleybaldames in het Arnhemse Gelredome op het programma. Oranje speelt om 20.00 uur tegen Puerto Rico, en kan zich in deze wedstrijd verzekeren van een ticket voor de tweede ronde. Behalve dit prachtige affiche, is er voor fans nog een mooie reden om naar het Gelredome te komen. Direct na afloop van het duel nemen de Achterhoekse oud-internationals Lonneke Sloetjes, Femke Stoltenborg en Judith Pietersen namelijk afscheid van het Nederlandse publiek! Lees hieronder verder om te zien hoe je hierbij kunt zijn.

Femke Stoltenborg Judith Pietersen Lonneke Sloetjes Baku 2015 RH
Femke Stoltenborg Judith Pietersen Lonneke Sloetjes RH

Koop hier je tickets voor Nederland – Puerto Rico (inclusief afscheid Lonneke Sloetjes, Femke Stoltenborg en Judith Pietersen)

Lonneke Sloetjes uit Varsseveld (302 interlands), Femke Stoltenborg uit Harreveld (244 interlands) en Judith Pietersen uit Eibergen (205 interlands) maakten een groot deel van het afgelopen decennium gezamenlijk deel uit van het Nederlands team. Ze vierden successen op het EK 2015 (zilver), de World Grand Prix 2016 (brons) en op de Olympische Spelen van 2016 (4e plaats).

Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro nam Judith Pietersen afscheid van Oranje, terwijl Lonneke Sloetjes en Femke Stoltenborg gezamenlijk nog zilver wonnen op het EK 2017.

Stoltenborg speelde in 2018 haar laatste interlands. Lonneke Sloetjes eindigde op het WK 2018 met Oranje als vierde van de wereld, de beste prestatie in de geschiedenis van het Nederlands vrouwenteam. In februari 2021 maakte zij als laatste van het drietal bekend te stoppen bij Oranje, en met topvolleybal in het algemeen.

Woensdag nemen de drie sterkhouders afscheid van het Oranjepubliek direct na afloop van de wedstrijd Nederland – Puerto Rico (aanvang 20.00 uur). Het succesvolle drietal, gezamenlijk goed voor 751 interlands, verdient natuurlijk een staande ovatie in het Gelredome!

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×