Hoewel de metrologische lente inmiddels is aangebroken, laat de zon nog even op zich wachten. Gelukkig tovert de Eredivisie altijd een lach op je gezicht.

BetCity Eredivisie Mannen
A-poule
:
Het nog ongeslagen Active Living Orion ontvangt zondag rond borreltijd nummer twee Draisma Dynamo. Vorig weekend won Orion overtuigend van Numidia VC Limax. Dynamo verloor de eerste wedstrijd in de A-poule juist van de ploeg uit Sint Odiliënberg. Afgelopen weekend tankte Dynamo vertrouwen door in eigen huis de vloer aan te vegen met Lycurgus.

De winnaar van het onderonsje tussen Orion en Dynamo neemt na drie speelrondes al voorzichtig afstand van de overige poulegenoten.

Een halfuurtje nadat het eerste fluitsignaal in Doetinchem klinkt, wordt de wedstrijd in Limburg in gang gefloten. Limax zal zich willen revancheren voor de blamage tegen Orion. Ook Lycurgus heeft wat goed te maken. Niet alleen verloor het zo gezegd met 3-0 op bezoek bij Dynamo. Het rommelde deze week ook buiten het veld.

Zonder verdere opgaaf van reden werd op de sociale kanalen kenbaar gemaakt dat een tweetal spelers (Thomas Sleurink en Arjan Westra) om disciplinaire reden tot nader order zijn geschorst. Op die manier kan coach Arjan Taaij geen beroep doen op de diagonaal en middenaanvaller.

B-poule:
Sliedrecht Sport gaat ruim aan kop is en – zonder enige twijfel – favoriet in het duel met Prima Donna Kaas Huizen. Afgelopen week kwam het – voor Sliedrecht – heugelijk nieuwe naar buiten dat een vijftal spelers heeft besloten om bij te tekenen.

Het gaat om: spelverdelers Rick van der Sluis en Daan Haanappel, libero Mart de Groot, diagonaal Marius den Hartog en middenman Jacob Krijnsen.

Huizen zal moeten winnen om uitzicht te houden op de tweede plek in de poule.

VoCASA staat momenteel op een tweede plek, maar daarbij moet wel worden aangetekend dat de Nijmegenaren één wedstrijd meer hebben gespeeld dan Huizen en Simplex SSS. In eigen huis kan VoCASA zaterdagavond belangrijke zaken doen in de strijd om plek 2.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zaterdag 2 maart

20.00 uur

VoCASA - Simplex SSS

Zaterdag 2 maart

20.00 uur

Sliedrecht Sport - Prima Donna Kaas Huizen

Zondag 3 maart

16.00 uur

Active Living Orion - Draisma Dynamo

Zondag 3 maart

16.30 uur

Numidia VC Limax - Nova Tech Lycurgus

Eredivisie Dames
A-poule
:
In de tweede speelronde ontvangt koploper Friso Sneek zaterdagavond bekerfinalist Apollo 8. Sneek won vorig weekend in- en tegen Zwolle. Ook Apollo 8 kende een prima (her)start. In de eigen de Veste in Borne werd Visser Assen/Sudosa-Desto eenvoudig aan de kant gezet.

De ploeg uit Assen kwam deze week in het nieuws met het terughalen van de 29-jarige Iris Reinders. De diagonaalspeelster van De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht keert daarmee volgend seizoen terug bij de ploeg waar ze ooit in de jeugd speelde.

Visser Assen/Sudosa-Desto zal thuis tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal het tij willen keren. Zowel Sudosa-Desto als Zwolle kunnen een overwinning goed gebruiken in de jacht op plek 2.

Kortom, in de A-poule nemen de winnaars van de eerste speelronde het tegen elkaar op. En met vier teams in de poule kan het dan niet anders dan dat ook de twee verliezers van de eerste speelronde tegenover elkaar staan. Zo heeft ieder team iets om voor te strijden.

B-poule
:
In de B-poule gaat De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht aan de leiding. Zij ontvangen zaterdagavond Draisma Dynamo dat op slechts twee punten afstand staat. Beide ploegen wonnen midweeks hun uitwedstrijd (tegen respectievelijk Sliedrecht en SOMAS/Activia).

In de strijd om aansluiting bij plek 2 treffen middenmoters Peelpush en Sliedrecht Sport elkaar. Met het gemoed van Peelpush zal het wel goed zitten na de eclatante overwinning op Voltena.

Sliedrecht wil zich revancheren voor de 1-3 thuisnederlaag tegen VV Utrecht afgelopen woensdagsvond.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zaterdag 2 maart

19.30 uur

Voltena - SOMAS/Activia

Zaterdag 2 maart

20.00 uur

Visser Assen/Sudosa-Desto - Djopzz Zwolle Topvolleybal

Zaterdag 2 maart

20.00 uur

Friso Sneek - Apollo 8

Zaterdag 2 maart

20.00 uur

Draisma Dynamo - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Zondag 3 maart

15.30 uur

Peelpush - Sliedrecht Sport

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl via het programma van de Eredivisie Dames en BetCity Eredivisie Mannen. Vlak voordat een wedstrijd begint, is de livestream zichtbaar.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn