Wereldvolleybalbond FIVB heeft dinsdag bekend gemaakt dat het Nederlands mannenteam volgend jaar in Rusland het WK gaat spelen. Oranje heeft zich via hun plek op de wereldranglijst verzekerd van deelname. Het WK wordt van 26 augustus tot en met 11 september in tien Russische steden gespeeld.

De Nederlandse mannen hebben met hun deelname aan de Volleyball Nations League en hun vijfde plaats op het EK voldoende punten verzameld voor de wereldranglijst. Ze staan momenteel op de vijftiende plaats. Kwalificatie voor het WK van 2022 verliep als volgt:

De organisator (Rusland) en de wereldkampioen (Polen) zijn automatisch geplaatst. Per continent kwalificeren de twee finalisten van het continentale kampioenschap zich ook. Vanuit Europa zijn dat Italië en Slovenië. Dat maakt al twaalf gekwalificeerde landen, van de vierentwintig die meedoen.

De overige twaalf landen werden via de wereldranglijst toegelaten. Op die geschoonde lijst (waar alle op een andere manier geplaatste teams al zijn afgevallen) is Nederland het vijfde team.

Het is het tweede opvolgende wereldkampioenschap waar Nederland speelt, in 2018 behaalde Oranje een achtste plaats na mooie overwinningen op de toenmalige olympisch kampioen Brazilië en op Frankrijk.

Volledige deelnemerslijst:

WK 2022 mannen gekwalificeerde Teams FIVB
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×