Lokomotiv Novosibirsk maat te groot voor Draisma Dynamo

Lokomotiv Novosibirsk maat te groot voor Draisma Dynamo

De heren van Draisma Dynamo zijn uitgeschakeld in de CEV Cup. De koploper van de Eredivisie gaf in de return alles, maar ook in eigen huis bleek Lokomotiv Novosibirsk een maat te groot. Het werd 1-3 (21-25, 17-25, 25-22, 20-25) voor de koploper van Rusland. De Apeldoornse ploeg won knap een set en zal vol vertrouwen richting de bekerfinale gaan.

Draisma Dynamo wist van te voren al dat het een pittige klus zou worden tegen Lokomotiv Novosibirsk. Op 28 januari verloor de Nederlandse koploper al met 3-0 op bezoek in Siberië, maar Dynamo kwam toen wel twee sets in de buurt van setwinst. De ploeg hoopte dan ook op een stunt in Apeldoorn.

Zo ver kwam het niet, de gasten uit Rusland waren duidelijk te sterk. In de eerste set had Draisma Dynamo vooral problemen met de Serviër Marko Ivovic, hij scoorde in de openingsset veel punten en nam zijn ploeg op sleeptouw. Het werd 21-25 in de eerste set.

De Apeldoornse ploeg gaf alles in de tweede set, de laatste kans om het Europese avontuur nog in leven te houden. Maar Ivovic bleef lastig te stoppen en hij scoorde maar liefst 14 punten in de eerste twee sets. De Russen serveerden sterk en het werd 17-25 voor Lokomotiv Novosibirsk. Daarmee verzekerden de Russen zich van een plek in de kwartfinale van de CEV Cup.

Voor het eigen publiek wilde Dynamo wat laten zien en ondanks dat ze al uitgeschakeld waren, gaf de ploeg alles om nog een mooi resultaat te boeken. Met een sterker blok en de makkelijk scorende Jeroen Rauwerdink en Seain Cook veroverde Dynamo knap de derde set met 25-22.

In de vierde set lieten de Russen hun kracht weer zien. Aleksey Rodichev nam zijn ploeg op sleeptouw met 8 punten en dat bleek bepalend. Dynamo had geen antwoord meer en het werd 20-25 en daarmee 1-3. 

Dynamo kan zich nu volledig richten op de bekerfinale. Daarin spelen ze zondagmiddag tegen SAMEN.Lycurgus.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×