Leon Luini en Thijs Nijeboer hebben de kleine finale gewonnen op het 1-ster World Tour-evenement in het Poolse Warschau. Ze wonnen daarin van de Israëliërs River Day en Kevin Cuzmiciov. Het is voor het duo Luini / Nijeboer de eerste medaille op de World Tour.

Leon Luini en Thijs Nijeboer (bekend van de VolleyCast) zijn pas sinds juni van dit jaar een koppel. Ze speelden tot nu toe zeven Eredivisie-toernooien samen, waarin ze een keer eerste werden en vier keer tweede. Op het NK eindigden ze als vierde. In twee eerdere pogingen op de World Tour deze zomer wisten ze het kwalificatietoernooi niet te overleven.

Dat lukte in Warschau wel op donderdag. In de poulefase speelden ze vervolgens tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst, de Polen Kruk en Szalankiewicz. Die wedstrijd ging verloren, maar het tweede pouleduel werd gewonnen van de Letten Mihails Samoilovs en Rinalds Aišpurs.

Dat leverde ze een plek op in de eerste ronde van de knock-outfase, waarin ze de Polen Miszczuk en Kurowski overklasten met 21-11, 21-12. In de kwartfinale bonden ze vervolgens de Letten Bedritis en Rinkevics aan de zegekar (21-18, 21-18).

In de halve finale van zondag waren de Finnen Nurminen en Siren (als derde geplaatst, waar de Nederlanders als zestiende stonden gerangschikt) te sterk: 1-2 (17-21, 21-15, 10-15). In de troostfinale stonden Luini en Nijeboer vervolgens tegenover de Israëliërs River Day en Kevin Cuzmiciov. In 34 minuten wonnen de Nederlanders: 2-0 (21-14, 21-19).

Het is voor Thijs Nijeboer (25) de eerste medaille op de World Tour. Voor Leon Luini is het de tweede, na het brons van vorig jaar in Montpellier met Matthew Immers.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn