Het is bekerwinnaar Amysoft Lycurgus niet gelukt te winnen in de eerste van twee ontmoetingen met het Franse Tours. In de tweede set wonnen de Groningers overtuigend, maar in de overige drie sets waren ze niet opgewassen tegen de Franse topploeg. Uitslag 3-1 (25-15, 19-25, 25-17, 25-15). Volgende week woensdag is de return in Nederland.

Amysoft Lycurgus moest het in Frankrijk stellen zonder coach Arjan Taaij, hij moest thuisblijven in verband met een coronabesmetting in zijn gezin. Erik Noordijk stond als vervanger langs de lijn, hij zag dat Lycurgus in de openingsset de druk van Tours niet goed weerstaan. Passend was het onvoldoende, tot een goede aanval kwam de Groningse formatie maar zelden. Ze scoorden zeven eigen punten, de winst ging met 25-15 naar Tours.

In de tweede set waren de rollen vrijwel omgedraaid. Lycurgus wist 63% van zijn aanvallen te scoren en pakte ook nog eens vier killblocks mee. Diagonaal Marcell Pesti scoorde zeven keer, waaronder drie blocks. Met 19-25 trok Lycurgus de stand gelijk.

In het vervolg van de wedstrijd stelde Tours orde op zaken. Nog slechts een keer wist Lycurgus op voorsprong te komen, bij 0-1 in de vierde set. Tours ging met 25-17 en 25-15 overtuigend naar de 3-1 zege. Pierre Derouillon werd topscorer met 16 punten, voor de Groningse formatie maakte zowel Pesti als Joël Schneidmiller 12 punten.

Volgende week zal Lycurgus het verlies moeten compenseren met een 3-0 of 3-1 zege om een beslissende golden set af te kunnen dwingen. Als die wordt gewonnen, gaat Lycurgus door naar de achtste finales. Als Tours minimaal twee sets wint zijn zij door naar een ontmoeting met het Italiaanse Modena, dat vanavond al de tweede wedstrijd tegen het Roemeense Zalau won. De ploeg van Nimir Abdelaziz en Maarten van Garderen won eenvoudig met 3-0, Abdelaziz was met 20 punten (5 aces) topscorer.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×