Martijn Brilhuis stapte afgelopen seizoen over van Talentteam Papendal naar landskampioen Draisma Dynamo. De pas 20-jarige diagonaal heeft al een aantal mooie toernooien gespeeld, lees snel verder om hem wat beter te leren kennen!

Maak kennis met Martijn Brilhuis

Hoe oud ben je?
Ik ben 20 jaar.

Waar woon je?
Op dit moment woon ik in Apeldoorn, maar in het weekend ben ik vaak te vinden bij mijn ouders in Denekamp. Dat is een klein dorpje in Twente.

Wat voor opleiding doe je?
Ik studeer op het Saxion in Deventer de opleiding tot stedenbouwkundig ontwerper.

Sinds wanneer zit je op volleybal?
Ik ben al een tijdje bezig met volleybal. Volgens mij ben ik begonnen toen ik 7 jaar was.

Bij welke club ben je begonnen?
Ik ben begonnen bij Devoko Denekamp, de plaatselijke club uit mijn dorp.

Sinds wanneer speel je in de Eredivisie?
Ik speel in de Eredivisie sinds 2017. Ik heb mijn debuut mogen maken tegen Orion met het Talentteam Papendal.

Heb je een wedstrijdritueel? Zo ja, wat?
Ik niet echt een wedstrijdritueel anders dan het goed voorbereiden.

Op welke positie zou je spelen als je geen diagonaal was?
Als ik geen diagonaal zou zijn, zou ik passerloper zijn denk ik. Dit omdat ik aanvallen het leukste onderdeel vind van het volleybal. Alleen is het passen dan een beetje het probleem, maar dat kun je altijd nog leren.

Wat eet je het liefst voor een wedstrijd?
Als we ‘s avonds rond 20.00 uur een wedstrijd hebben, eet ik het liefst in de middag een bord met pasta en dan vaak pasta pesto.

Wat is je favoriete volleybalclub uit het buitenland?
Ik heb niet echt een favoriete club in het buitenland. Ik vind vooral de Italiaanse competitie heel leuk om te volgen.

Wat is je favoriete serie?
Mijn favoriete serie is Prison Break. Ik denk dat ik deze serie al wel drie keer heb gezien en elke keer kan ik er weer van genieten. Ook omdat ik altijd wel snel vergeet hoe de serie ook alweer is gegaan.

Wat is je favoriete snack?
Lastige vraag! Ik heb vaak fases waarbij ik een bepaalde snack lekker vind, maar na een maand ofzo ben ik er wel weer klaar mee. Op dit moment kan ik erg genieten van kano’s. Van die koeken kan ik op dit moment echt niet genoeg krijgen.

Wat zijn je hobby’s naast volleybal?
Naast volleybal vind het leuk om met vrienden en familie af te spreken en dan gezellig een bordspel te gaan spelen. Ook vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, maar dat moet ik ook al veel doen voor mijn studie.

Wat is je favoriete liedje voor in de kleedkamer?
Ik heb niet echt een favoriet liedje voor in de kleedkamer. Ik vind het lekker als er muziek opstaat, maar heb geen favoriet nummer.

Wat is je grootste (volleybal)blunder?
Een van mijn grootste volleybalblunders is dat ik tijdens het trainen wilde aanvallen, maar tijdens mijn aanloop struikelde over mijn eigen voeten waardoor ik op de grond viel en de bal compleet miste.

Heb je een idool? Zo ja, wie?
Ik heb ook niet echt een idool in het volleybal, ik kijk gewoon graag naar verschillende spelers en daar probeer ik dingen van te leren.

Waar kunnen we je voor wakker maken?
Het liefst word ik niet wakker gemaakt midden in de nacht, maar ik zou wel willen opstaan als ik die nacht op vakantie zou gaan en ik dan lekker van de zon kan genieten.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Mijn favoriete vakantiebestemming is de Canarische eilanden, maar ik zou hier niet elk jaar naar toe willen gaan, want ik vind het ook leuk om verschillende plekken te ontdekken.

Welk moment uit je carrière ga je nooit vergeten?
Ik heb meerdere momenten die ik nooit ga vergeten. Als eerst het EKU17 in Turkije, het eerste grote toernooi wat ik heb mogen spelen. En dat we daar het gastland Turkije met 3-2 hebben verslagen. Ook het EKU20 in Nederland heeft mooie herinneringen. Dit omdat het natuurlijk in eigen land was en omdat we uiteindelijk de 4e plek hebben behaald.

Wat is je doel (binnen en buiten het volleybal)?
Ik wil het beste eruit halen wat kan, het zou mooi zijn als ik later in het Nederlands Team zou mogen spelen en dan ook de grote toernooien mee mag maken zoals EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Daarnaast zou ik het ook prachtig vinden om in de Italiaanse competitie te spelen en dan ook mee te draaien met de top.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×