Spelverdeler Rick van der Sluis van Sliedrecht Sport speelt alweer voor het vierde seizoen in de Eredivisie. Deze student Psychologie doet een enorm interessante stage, lees snel waar hij jou graag alles over zou vertellen!

Hoe oud ben je?
Op 15 oktober ben ik 22 geworden!

Waar woon je?
Ik woon nu ruim twee jaar op kamers in Utrecht. Voorheen bij mijn ouders in Capelle aan den IJssel.

Wat voor werk/opleiding doe je?
Ik ben nu bezig met de bachelor Psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en voor mijn laatste jaar loop ik nu een half jaar stage in het UMC Uitrecht bij onderzoek naar schizofrenie en depressie. Vind je dat interessant? Kom er vooral even naar vragen! Ik vind het leuk om erover te vertellen!

Sinds wanneer zit je op volleybal?
Ik volleybal sinds dat ik een jaar of 8 was. Als ik heel eerlijk ben, kan ik het me niet zo goed meer herinneren en als ik het mijn ouders vraag, weten zij het ook niet ;)

Bij welke club ben je begonnen?
Ik ben begonnen bij VCN in Capelle. Daar heb ik gespeeld tot ik 14 was. Ik ben ingestroomd bij Sliedrecht als eerstejaars B-jeugd. En ben er sindsdien nooit meer weg gegaan!

Sinds wanneer speel je in de Eredivisie?
Dit seizoen is mijn vierde seizoen (alweer) in de Eredivisie. Na het kampioenschap van Heren 1 in de Topdivisie ben ik officieel bij het team aangesloten en mocht ik mijn debuut maken in de Eredivisie.

Heb je een wedstrijdritueel? Zo ja, wat?
Er zijn wel een aantal dingen die ik graag doe op een wedstrijddag. Ik wil twee uur voor een wedstrijd een maaltijd eten. Dat is iets wat bij ons team er een beetje ingesleten is. Als het te kort voor het eerste fluitsignaal is, heb ik het idee dat er nog eten in mijn slokdarm zit, haha. Daarnaast stuiter ik voor het serveren altijd twee keer met mijn linkerhand, daarna twee keer met twee handen en geef ik een draai aan de bal. Of het zorgt voor aces? Weet ik niet, maar als ik het niet doe, gaat-ie sowieso fout!

Op welke positie zou je spelen als je geen spelverdeler was?
Ik ben eigenlijk nog niet zo heel lang fulltime setter. In de jeugd en mijn eerste jaren bij de heren was ik altijd passer-loper, diagonaal en spelverdeler. Op Eredivisie-niveau zou ik eerst hard moeten trainen om weer een beetje te kunnen passen, maar diagonaal moet wel lukken!

Wat eet je het liefst voor een wedstrijd?
Bij thuiswedstrijden wordt er altijd voor ons gekookt. Dan krijgen we vaak macaroni. Dat soort maaltijden werken voor mij erg goed. Zitten veel koolhydraten in, dus daar krijg je energie van. Ik probeer niet te veel te eten.

Wat is je favoriete volleybalclub uit het buitenland?
Ik heb niet per se één favoriete club. Alhoewel ik voor dit seizoen de Italiaanse club Modena in de gaten wil houden. Die hebben een erg mooie ploeg bij elkaar weten te krijgen met onder andere Nimir! Ik denk dat die prijzen gaan pakken!

Wat is je favoriete serie?
Op Netflix is mijn favoriete serie La Casa de Papel. Ik ga heel goed op de Spaanse taal en zou dat nog eens willen leren (en dan vervolgens die serie opnieuw kijken zonder ondertiteling). Daarnaast ben ik groot fan van RuPauls Dragrace en heb ik alle seizoenen gezien.

Wat is je favoriete snack?
Snack? Doe mij maar snackS. Ik ben echt een vreetzak, dus heb het liefst meerdere. Maar als ik 1 snack zou moeten kiezen, zou ik voor Lays Sensations in de smaak Thai Sweet Chili gaan. Wel met mate natuurlijk!

Wat zijn je hobby’s naast volleybal?
Ik vind het leuk om lekker te eten! Ik hou daarom van koken en daarmee zelf lekkere dingen op tafel te zetten. Daarnaast vind ik het leuk om te gaan squashen met mijn huisgenootjes! Tijdens corona waarin we niet of minder competitie speelden, ben ik dat veel gaan doen. Dat beviel me erg goed!

Wat is je favoriete liedje voor in de kleedkamer?
Ik ben niet degene die verbonden is aan de box… Ik vind het wel altijd erg leuk als Bart (Yark, red.) een liedje opzet van K3!

Wat is je grootste (volleybal)blunder?
Ik heb wel eens tijdens een wedstrijd onder het net geserveerd. Verder kan ik me niet echt iets bedenken. Maar ja, wat niet is, kan nog komen…

Heb je een idool? Zo ja, wie?
Vind ik de moeilijkste vraag tot nu toe. Er zijn veel mensen die mij inspireren, maar ik zou niet zeggen dat ik een idool heb.

Waar kunnen we je voor wakker maken?
Eigenlijk niks, laat mij maar slapen. Ik heb het hard nodig namelijk… Ik ben altijd moe.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Ik heb nog niet super veel van de wereld gezien, dus misschien kom ik mijn favoriete bestemming nog tegen. Ik kan wel wat mooie plekken aanraden: Guangzhou in China, Budapest (Hongarije) en Malta.

Welk moment uit je carrière ga je nooit vergeten?
Er zijn een aantal momenten die ik niet zo snel kan vergeten. Eerste keer Nederlands Kampioen in de Jeugd was heel tof. Het kampioenschap in de Topdivisie was een mooi feestje en van afgelopen seizoen was het de laatste wedstrijd in de kampioenspoule tegen Orion. Daar snoepten we even mooi hun finaleplaats weg… oeps ;)

Wat is je doel (binnen en buiten het volleybal)?
Mijn doel voor dit jaar buiten het volleybal is mijn bachelor en stage afronden en om te kunnen starten met een master in 2022. Binnen het volleybal hoop ik met dit team mooie wedstrijden te spelen en mee te gaan doen om de prijzen!

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×