Marleen van Iersel en Manon Flier gaan niet samen verder als beachvolleybalteam. Dat is de uitkomst van de evaluatie na hun eerste seizoen als duo. Manon Flier stopt als beachvolleybalster, Marleen van Iersel gaat op zoek naar een nieuwe partner.

Op 24 november 2016 presenteerde de ervaren Marleen van Iersel (tweevoudig Europees kampioen en tweevoudig Olympiër) haar nieuwe partner: 430-voudig volleybalinternational Manon Flier.

“We hebben aan het begin met elkaar afgesproken dat we er een seizoen vol voor zouden gaan, om vervolgens te evalueren of we zouden doorgaan”, legt bondscoach Richard de Kogel uit. “De uitkomst van de evaluatie is dat Manon heeft besloten te stoppen als beachvolleybalster.”

Manon Flier: “Moeilijke keuze”

“De keuze om te stoppen met beachvolleybal is een hele moeilijke geweest”, licht Manon Flier toe. “Ik heb genoten van de sport beachvolleybal en ik denk ook dat er duidelijk sprake was van sportieve progressie. Dat ik stop heeft te maken met meerdere factoren. Ik heb dit seizoen vaak last gehad van mijn rug, wat ook andere fysieke klachten tot gevolg had. Daarnaast is het zwaar gebleken om het gezinsleven te combineren met het vele reizen als beachvolleybalster. Door een combinatie van deze factoren ben ik tot het besluit gekomen om te stoppen.”

Marleen van Iersel: “Op zoek naar een nieuwe teamgenoot”

Marleen van Iersel, die doorgaat door als beachvolleybalster, reageert: “Ik vind het heel jammer dat Manon deze beslissing heeft genomen. Wat mij betreft was er nog veel meer te halen uit onze samenwerking. Mijn partner en ik verwachten eind augustus ons eerste kindje, en daar focus ik mij nu op. Het is mogelijk dat ik deelneem aan het DELA NK Beachvolleybal, maar dat is nog niet bekend. Daarna zal ik in overleg met de bondscoaches Richard de Kogel en Angie Akers op zoek gaan naar een nieuwe teamgenoot.”

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×