Manon Nummerdor-Flier vervolgt haar imposante topsportcarrière bij Beachvolleybal Team Nederland. De 430-voudig volleybalinternational wordt vanaf 1 januari 2017 de nieuwe partner van tweevoudig Olympiër Marleen Ramond-van Iersel.

Manon Nummerdor-Flier

Manon Nummerdor-Flier (32 jaar) speelde van 2001 t/m 2015 in het Nederlands damesvolleybalteam. Haar laatste interland was de EK-finale tegen Rusland in Ahoy, op 4 oktober 2015. De diagonaal kwam maar liefst 430 keer in actie voor Oranje, won twee keer zilver op het EK en goud in de World Grand Prix.

In december 2015 nam Nummerdor-Flier voorlopig afscheid van Oranje omdat ze zwanger was van haar eerste kindje. Nummerdor-Flier is getrouwd met beachvolleyballer Reinder Nummerdor. In juli 2016 werd Milou geboren.

“Ik ben in september begonnen met meetrainen bij eredivisionist Regio Zwolle Volleybal”, vertelt Nummerdor-Flier. “Het oorspronkelijke doel was om weer bij een club in het buitenland te gaan spelen. Onlangs werd ik benaderd door Marleen, die vroeg of ik met haar een beachvolleybalteam wil vormen. Ik heb dit aanbod zorgvuldig overwogen en na enige bedenktijd volmondig ja gezegd. Ik beschouw het als een luxe dat ik in zo’n sterk programma terechtkom, en dat ik mag gaan spelen met iemand die zo ervaren is als Marleen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het is een droom om straks het EK Beachvolleybal in eigen land te mogen spelen.”

Marleen Ramond-van Iersel

Marleen Ramond-van Iersel (28 jaar) maakt al sinds jaar en dag deel uit van het nationale beachvolleybalprogramma van de Nevobo. De Brabantse speelde respectievelijk samen met Marloes Wesselink, Sanne Keizer en Madelein Meppelink. Ramond-van Iersel nam twee keer deel aan de Olympische Spelen, in 2012 met Keizer en in 2016 met Meppelink. Met beide partners werd ze ook Europees Kampioen.  

Ramond-van Iersel vormde drie jaar lang een team met Meppelink. Beide speelsters kiezen er nu voor om met een andere partner verder te gaan. “Ik heb met Madelein de afgelopen drie jaar mooie resultaten behaald”, vertelt Ramond-van Iersel. “Nu is het voor ons beiden tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.” Ook Madelein Meppelink blijft actief binnen Beachvolleybal Team Nederland, en heeft haar pijlen gericht op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Met wie zij zal gaan spelen wordt later bekendgemaakt.

“Ik ken Manon al heel lang, en iedere keer dat ik haar zag grapte ik dat we ooit nog eens samen zouden gaan spelen”, lacht Ramond-van Iersel. “Toen ik na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro over mijn toekomst aan het nadenken was, heb ik besloten haar concreet te benaderen.”

Hoe lang het duurt voordat Nummerdor-Flier zich heeft omgeschoold tot beachvolleybalster durft Ramond-van Iersel niet te voorspellen. “Dat Manon een goede beachvolleybalster kan worden staat voor mij buiten kijf”, vertelt Ramond-van Iersel. “We gaan nu keihard werken om zo snel mogelijk samen op het hoogste niveau te kunnen spelen.”

Bron: fotohoogendoorn.nl (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn