De Top-4 van de Eredivisie bij de mannen komt dit weekend niet in actie, wat de ruimte geeft aan de brede middenmoot om voor te sorteren op een plek in de kampioenspoule. Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo speelden deze speelronde reeds op 1 januari en quarantaine bij een groot deel van de spelers van VoCASA nadat een speler positief getest had, zorgt ervoor dat hun wedstrijd tegen Active Living Orion niet door kan gaan.

De stand is als volgt:

Stand Eredivisie mannen 18 2 2021

Op dit moment zijn Draisma Dynamo en Amysoft Lycurgus reeds geplaatst voor de kampioenspoule. De teams daaronder, tot en met ComputerPlan VCN maken nog kans op een van de twee resterende plekken. De strijd wordt heviger nu het einde van de reguliere competitie nadert.

16.00 uur: Bielderman Koetsier/SSS – ComputerPlan VCN
Op zaterdag openen Bielderman Koetsier/SSS en ComputerPlan VCN het bal. De thuisploeg is na nederlagen in de eerste drie wedstrijd goed op dreef geraakt. Eerst werd gewonnen van VoCASA en Taurus, afgelopen zaterdag werd koploper Dynamo nog het vuur aan de schenen gelegd. SSS verloor na een stevig gevecht in vier set.

ComputerPlan VCN kent een tegengestelde flow, zij wonnen hun eerste twee wedstrijden, maar moesten daarna vier keer hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Afgelopen zaterdag pakte de promovendus nog wel een punt tegen Talentteam Papendal. Beide teams kunnen bij winst een grote stap zetten richting de vierde plaats.

16.00 uur: RECO ZVH – Sliedrecht Sport
Voor RECO ZVH staat op de laatste plaats in de Eredivisie, tot nu toe wisten zij een keer te winnen, thuis van Taurus. Zaterdagmiddag komt Sliedrecht Sport op bezoek voor een mooie streekderby. Sliedrecht Sport staat met 8 punten uit 7 wedstrijden op de deur te kloppen bij VoCASA en Taurus, die beide een punt meer hebben. Een goed resultaat voor Sliedrecht kan ze met het oog op de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Taurus alvast een zetje in de rug geven.

17.00 uur: Talentteam Papendal – Taurus
Taurus heeft de beste papieren om na dit weekend op de vierde plaats te staan. VoCASA komt niet in actie en de ploeg van coach Erik Gras verkeert in goede vorm. Winst bij het Talentteam zou het team rondom spelverdeler Daan van Haarlem een mooie boost kunnen geven.

Zondag 14.30 uur: Talentteam Papendal – Bielderman Koetsier/SSS
Het wordt een druk weekend voor zowel de talenten van coach Arnold van Ree als Bielderman Koetsier/SSS. Zij spelen op zondag hun inhaalwedstrijd. Het talentteam strijdt niet mee voor een plek in de nacompetitie, maar kan voor het verloop van die strijd wel van doorslaggevend belang zijn.

Uitgesteld: Active Living Orion – VoCASA
De wedstrijd tussen Active Living Orion en VoCASA kan niet doorgaan vanwege de positieve test die een van de spelers uit Nijmegen heeft afgelegd. Uit privacyoverwegingen wordt zijn identiteit niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat hij samenwoont met een groot deel van de selectie in het VoCASA-huis in Nijmegen, die spelers moeten allemaal in quarantaine. Het resterende aantal van vijf spelers is onvoldoende om de wedstrijd te spelen. In overleg met Active Living Orion wordt gezocht naar een nieuwe speeldatum.

Livestreams
Alle wedstrijden zijn weer via livestream te volgen op volleybal.nl. Klik op de homepage bovenin het match center op de wedstrijd van jouw favoriet, of klik in dit artikel op de wedstrijdtitel en kom direct bij de livestream uit.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×