Mizuno en de Nevobo gaan hun partnership uitbreiden. Het Japanse sportconcern leverde de afgelopen negen jaar al schoenen, kniebeschermers en sokken aan alle nationale zaalvolleybalteams. Vanaf 1 januari 2022 gaan de Nederlandse internationals ook tenues (teamwear) van Mizuno dragen. De overeenkomst geldt voor alle vertegenwoordigende volleybal- en zitvolleybalteams.

Sinds 2013 werken de Nevobo en Mizuno naar grote tevredenheid samen. Ook vóór deze periode, bijvoorbeeld in de hoogtijdagen in de jaren negentig, speelden de beste Nederlandse volleyballers en volleybalsters al op Mizuno. 25 jaar geleden wonnen de Lange Mannen een historische gouden medaille op de Olympische Spelen van Atlanta. Tijdens dit ‘Sportmoment van de Eeuw’, was Oranje van top tot teen in Mizuno gestoken.

De duurzame samenwerking tussen de volleybalbond en de Japanse multinational wordt vanaf nu dus versterkt. Alle Nederlandse zaalinternationals, van jong tot oud, en de Nederlandse zitvolleyballers, gaan naast schoenen ook teamkleding van Mizuno dragen. Zo zullen bijvoorbeeld de Nederlandse mannen- en vrouwenteams Mizuno tenues dragen in de Volleyball Nations League en op de WK’s van 2022.

Onlangs werd op het hoofdkantoor van Mizuno Europe in Capelle aan den IJssel het vernieuwde contract getekend.

Algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo sprak daar zijn waardering uit voor het Japanse bedrijf:

“We werken al jaren samen, naar grote tevredenheid. Wat heel krachtig is aan Mizuno, is dat zij een eigen tak in het volleybal hebben en daarmee dus ook aan specifieke productontwikkeling doen. En dat maakt dat de wensen van de spelers en de speelsters heel goed aansluiten bij de producten die aangeboden worden.”

Ook Jean-Paul van der Linden, General Manager Central Europe van Mizuno, reageert verheugd op de nieuwe verbintenis:

“Sinds 2013 is Mizuno official shoe supplier van de Nevobo en daarmee sponsoren wij alle teams: Pre-Jeugd, Jeugd, Jong, U22, de Talent Teams en de Oranje Dames & Heren. Zo groeit in alle lagen en leeftijden de top van Nederland op met Mizuno producten.

Met het nieuwe teamwear partnership slaan wij een nieuwe weg in en versterken wij onze positie binnen het volleybal, voor zowel de Nederlandse als de internationale markt met meer merkzichtbaarheid.

Naast de topsport vinden wij het belangrijk om de totale breedtesport te bereiken middels grotere (retail)activaties en activaties tijdens evenementen. Zo kunnen we de sport volleybal in zijn algemeenheid sterker promoten.”

Foto: Mizuno

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×