De Nederlandse zitvolleybalteams nemen vanaf morgen (donderdag 4 juli) deel aan het Dutch Tournament in Assen. Het Dutch Tournament is een jaarlijks terugkerend zitvolleybaltoernooi waaraan de nationale teams van verschillende landen deelnemen. Dit jaar is het deelnemersveld ongekend sterk.

Liefst 10 van de 16 teams die deelnemen aan het Dutch Tournament nemen later deze sportzomer ook deel aan de Paralympische Spelen in Parijs. Zowel de TeamNL Zitvolleybaldames- als de TeamNL Zitvolleybalmannen hebben in Assen een bomvol programma voor de boeg.

Damestoernooi
De TeamNL Zitvolleybaldames, momenteel de nummer 19 van de wereldranglijst, beginnen het toernooi op donderdagavond met een duel tegen Brazilië. Die ploeg staat tweede op de wereldranglijst en zal acte de présence geven tijdens de Paralympische Spelen van Parijs. Brazilië veroverde brons tijdens de Paralympische Spelen in 2021. Vrijdagochtend spelen de dames tegen Oekraïne. Later op de dag nemen de TeamNL Zitvolleybaldames het op tegen Canada. Een pittige tegenstander, want de Canadezen zijn de wereldranglijstaanvoerder. Het mag geen verrassing zijn dat we ook Canada terugzien op de Paralympische Spelen in Parijs. Op zaterdag wachten de kruisfinales. Op zondag worden de prijzen verdeeld en de overige plekken uitgespeeld.

Het dames programma:

DatumTijdstipWedstrijdVeld
Donderdag 4 juli20.00 uurBrazilië - Nederlandveld 1
Vrijdag 5 juli10.15 uurNederland - Oekraïne veld 1
 17.15 uurCanada - Nederlandveld 2
Zaterdag 6 juli10.15 uurKruisfinales 
 13.45 uurKruisfinales 
 17.15 uurKruisfinales 
Zondag 7 juli09.00 uurWedstrijden om plaats 3 t/m 8 
 14.30 uurFinale 

Herentoernooi
De TeamNL Zitvolleybalmannen reizen met goed gemoed af naar Assen. Afgelopen weekend behaalden ze een mooie zilveren medaille tijdens de Silver Nations League in Slovenië. In Assen openen de TeamNL Zitvolleybalmannen hun toernooi op vrijdagochtend tegen Brazilië. De huidige nummer twee van de wereldranglijst. De Zitvolleybalmannen sluiten hun eerste speeldag af tegen Oekraïne (nummer zes van de wereld). De Oekraïners zijn van de partij tijdens de Paralympische Spelen in Parijs. Op zaterdagochtend nemen de TeamNL Zitvolleybalmannen het op tegen Kazachstan. De Kazachen bezetten de zevende plek op de wereldranglijst. Ze nemen later deze zomer deel aan de Paralympische Spelen in Parijs.

Het heren programma:

DatumTijdstipWedstrijdVeld
Vrijdag 5 juli08.30 uurBrazilië  - Nederlandveld 3
 12.00 uurNederland - Oekraïneveld 3
Zaterdag 6 juli08.30 uurKazachstan - Nederland veld 2
 12.00 uurKruisfinales 
 15.30 uurKruisfinales 
 19.00 uurKruisfinales 
Zondag 7 juli11.00 uurWedstrijden om plaats 3 t/m 8 
 14.30 uurFinale 

Gratis toegang
Kom in Assen kijken naar de wedstrijden van de nationale zitvolleybalteams! De wedstrijden worden gespeeld in de Stadsbroekhal (Stadsbroek 11c, 9405 BC Assen). Toegang is gratis!

Livestreams
Niet in de gelegenheid om naar Assen te komen? De wedstrijden zijn ook live te volgen op YouTube.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn