De TeamNL Zitvolleybalmannen hebben tijdens de Silver Nations League in Slovenië een mooie zilveren medaille gehaald. Na de winst in de Bronze Nations League afgelopen december opnieuw een prestatie die strookt met de ambities.

Openingsdag
De TeamNL Zitvolleybalmannen openden hun Silver Nations League op vrijdagmiddag met de wedstrijd tegen het gastland, Slovenië. Een geduchte tegenstander, want Slovenië legde in 2021 beslag op het zilver en ging vorig jaar met een bronzen plak naar huis. Nederland begon sterk en gunde Slovenië geen set. Met die uitslag was de toon gezet.

De eerste toernooidag werd afgesloten met de wedstrijd tegen Turkije. Die ploeg ontbrak vorig jaar op de Silver Nations League, maar behaalde een zilveren medaille in 2022 en een bronzen medaille in 2021. In Šempeter waren de eerste twee sets voor Turkije. Nadat de derde set een prooi voor Nederland was, ging Turkije met de winst aan de haal.

Super Saturday
Met het ontbijt nog vers achter de kiezen openden de TeamNL Zitvolleybalmannen hun tweede speeldag in alle vroegte tegen Italië. Gezien de verhoudingen een wedstrijd die Nederland winnend zou moeten afsluiten. Aan die verwachting werd voldaan. Sterker nog, de TeamNL Zitvolleybalmannen stonden geen set af aan de Italianen.

Rond borreltijd was Hongarije het volgende land dat aan de zegekar gebonden moest worden. De Hongaren wonnen goud tijdens de eerste editie van de Silver Nations League (in 2021). De wedstrijd ontvouwde zich in een heuse thriller. Nadat Nederland de openingsset naar zich toetrok, gingen set twee en drie naar Hongarije. De vierde set was vervolgens weer op overtuigende wijze voor Nederland dat het goede spel doortrok in de vijfde set.

Zinderende zondag
Op de slotdag namen de TeamNL Zitvolleybalmannen het op tegen titelverdediger Letland. In de editie van 2023 versloegen zij Polen in een zinderende finale. Nadat in de eerste set een setpoint werd weggewerkt, kwam Nederland bij 25-24 zelf op setpoint. Dat werd niet benut waarna Letland alsnog met de eerste set aan de haal ging. In de tweede set kreeg Nederland opnieuw setpoints tegen, maar sloeg het zelf bij het tweede setpoint toe. In set drie en vier waren de TeamNL Zitvolleybalmannen niet meer af te stoppen en walsten ze over Letland heen.

Bondscoach Alfred Oonk: ‘Een jaar geleden ben ik gestart als bondscoach, toen had ik nooit verwacht in 2024 een zilveren plak te behalen op de Silver Nations Leaque. Ik ben ontzettend trots op dit team! We hebben ons eigen niveau overtroffen. Doel was het behalen van een medaille, dat deze zilver is vind ik fantastisch. De enorme drijfveer en vechtlust van dit team heb ik nog nooit eerder gezien. Dit geeft mij zoveel energie voor een gouden toekomst!

Ambities
Door vier van de vijf wedstrijden te winnen sloten de TeamNL Zitvolleybalmannen de Silver Nations League af met een prachtige zilveren medaille. Na het winnen van de Bronze Nations League begin december van het vorige jaar leveren de TeamNL Zitvolleybalmannen opnieuw een prachtige prestatie. De resultaten stroken met de ambities van de TeamNL Zitvolleybalmannen die tijdens de Paralympische Spelen in Los Angeles (2028) van de partij willen zijn.

Trots keren de TeamNL Zitvolleybalmannen terug. Aankomende week nemen ze deel aan het Dutch Tournament in Assen (van 4 t/m 7 juli). 

Aankomst Schiphol

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn