Wereldvolleybalbond FIVB heeft zojuist bekendgemaakt dat Nederland en België in 2021 gezamenlijk het WK Volleybal voor vrouwen onder de 20 jaar mogen organiseren. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het WK U20 in Nederland zal plaatsvinden.

De wedstrijden op Nederlandse bodem worden in juli 2021 gespeeld in het Rotterdamse Topsportcentrum. De wedstrijden in België vinden plaats in Kortrijk.

De vrouwen van Jong Oranje mogen als organisator automatisch deelnemen aan het WK U20. In de geschiedenis van dit tweejaarlijkse toernooi, dat sinds 1977 bestaat, nam Nederland drie keer eerder deel:

1995 / Thailand / 5e plaats
2003 / Thailand / 4e plaats
2009 / Mexico / 6e plaats

FIVB president Ary S. Graça gaf in het persbericht over de toewijzing de volgende toelichting:

“Ik ben verheugd om te zien dat zulke sterke gastlanden zich inzetten om jonge atleten meer kansen te bieden om deel te nemen aan internationale competities. Elk van deze evenementen is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de carrière van een atleet. Omdat ze hun competitie-ervaring vergroten, twijfel ik er niet aan dat we in de toekomst velen van hen met trots hun land zullen zien vertegenwoordigen op enkele van de grootste volleybalcompetities ter wereld."

Foto: Regerend wereldkampioen U20 Japan (FIVB)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×