Katja Stam/Raïsa Schoon, Mees Sengers/Dirk Boehlé, Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Leon Luini/Yorick de Groot hebben de finale van de BetCity Royal Championships Queen & King of the Court bereikt!

In Rotterdam stonden zaterdag de halve finales op het programma, maar eerst werden de laatste felbegeerde tickets voor deze halve finales verdeeld. In de kwartfinales wisten zowel Leon Luini/Yorick de Groot als Mees Sengers/Dirk Boehlé hun plek in de halve finales te bemachtigen door respectievelijk de tweede en derde ronde te winnen. Bij de dames veroverden Brecht Piersma en Emi van Driel met 15 punten een plek in de volgende ronde. Het toernooi eindigde echter voor Wies Bekhuis en Desy Poiesz, net voor de halve finales, toen het Franse duo Richard/Placette (met 13 punten) het laatste ticket in de play-offs won.

Vier BTN-teams door naar finale
Het programma ging verder met de halve finales. De teams die als eerste en tweede eindigden, plaatsten zich rechtstreeks voor de finale, terwijl de teams die als derde en vierde eindigden morgen de play-offs spelen. Voor de teams die als vijfde eindigden, was het einde toernooi.

Van Driel en Piersma kwamen als eerst in actie voor Nederland. Het duo won de eerste ronde (13 punten), werd tweede in de tweede ronde (8 punten), maar greep in de laatste ronde naast het finaleticket. Met 9 punten eindigden ze op de derde plek en dus spelen ze zondag om 16.10 uur de play-offs.

Mees Sengers/Dirk Boehlé en Steven van de Velde/Matthew Immers streden in de eerste halve finale van de mannen. Het eerstgenoemde duo eindigde op de eerste plaats met maar liefst 18 punten, wat hen een direct ticket naar de finale opleverde. Van de Velde en Immers zullen morgen om 17.05 uur de play-offs spelen, nadat ze derde werden in de halve finale.

Vervolgens was het de beurt aan Katja Stam en Raïsa Schoon, die een fantastisch toernooi spelen. Ook in de halve finale kon het publiek genieten van prachtig spel van de twee beachvolleybalsters, die met negentien punten eerste werden. Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Leon Luini/Yorick de Groot sloten de avond in stijl af voor de Nederlandse fans. De twee te vergeven finaletickets gingen met respectievelijk 15 en 12 punten naar de twee koppels van Beach Team Nederland.

Morgen staat het Henegouwerplein in Rotterdam in het teken van de finales. Bekijk het programma op kingofthecourt.com

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn