Op het EK Beachvolleybal in Zwitserland hebben beide Nederlandse mannenteams hun achtste finale gewonnen. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst schakelden tot teleurstelling van het publiek het laatste Zwitserse team uit. Heidrich en Kissling werden met 2-0 verslagen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen met dezelfde cijfers van de Duitsers Böckermann en Flüggen. De Nederlandse teams treffen elkaar in de kwartfinale, zaterdagavond om 20.00 uur. Deze wedstrijd is voor Ziggo abonnees live te volgen op Ziggo Sport, kanaal 14.

Nummerdor/Varenhorst

Nummerdor en Varenhorst gingen op het regenachtige centre court zeer voortvarend van start tegen de voor eigen publiek spelende Heidrich en Kissling. Dankzij twee opeenvolgende killblocks van de 2.11 meter lange Varenhorst nam Nederland een 9-5 voorsprong. De Zwitsers vochten zich echter terug en kwamen op 16-16 weer langszij. In de eindfase gaf de individuele klasse van de Nederlanders de doorslag. Door een killblock van Varenhorst kwam Oranje op 20-18, en even later was het Nummerdor die na een prachtige verdedigende actie 21-19 binnensloeg.

In de tweede set gaven Nederland en Zwitserland elkaar geen duimbreed toe. Tot 18-18 ging de stand gelijk op maar hierna was het opnieuw Varenhorst die met een killblock zijn team een belangrijke break bezorgde: 20-18. Toen Zwitserland de volgende bal vervolgens wild uitsloeg, was plaatsing voor de kwartfinale een feit.

Brouwer/Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kwamen in de achtste finale geen moment in de problemen. Tegen het Duitse team Böckermann / Flüggen speelden ze in de stromende regen op overtuigende wijze. In de eerste set namen ze al snel een 10-6 voorsprong door goed serveren en een sterk blok van Meeuwsen. Het zo bekende ‘powervolleybal’ werd prima uitgevoerd en daar hadden de Duitsers geen antwoord op. Oranje won de set met 21-14.

In de tweede set probeerde de Duitsers het de Beachvolleybal Team Nederland spelers lastig te maken met een korte service, maar Brouwer en Meeuwsen reageerden daar goed op. Door een paar kleine foutjes kwamen Böckermann en Flüggen nog terug tot 16-16, maar daarna werd Oranje weer wat feller in de duels aan het net en vol power veroverden ze de set. Brouwer maakte het in stijl af met een keiharde ace: 21-17.  

Uitslagen achtste finales, zaterdagmiddag:

Brouwer/Meeuwsen NED [2] - Böckermann/Flüggen GER [11] 2-0 (21-14, 21-17)
Heidrich/Kissling, G. SUI [26] - Nummerdor/Varenhorst NED [1] 0-2 (19-21, 18-21)

Programma kwartfinale, zaterdagavond:

20:00 uur / centre court / Nummerdor/Varenhorst NED [1] - Brouwer/Meeuwsen NED [2]

Bron: CEV (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn