Nederlandse mannenkoppels starten EK sterk in Jūrmala

Nederlandse mannenkoppels starten EK sterk in Jūrmala

Het Europees kampioenschap is voor Alexander Brouwer/ Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde goed begonnen. Beide teams leverden een ruime 2-0 overwinning af. Zij zullen donderdag gaan strijden voor een plekje in de achtste finales.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde (14e geplaatst) schoten tegen het als negentiende geplaatste Poolse duo Bryl/Miszczuk uit de startblokken. Binnen no-time hadden zij een voorsprong van zes punten te pakken (14-8). In de openingsset was Varenhorst blokkerend goed op dreef met al vijf directe punten. Het Nederlandse koppel consolideerde de voorsprong en won met 21-14.

In set twee ging het gelijk op tot 15-15, al waren het de Polen die wel voornamelijk een punt of twee voorsprong hadden. Een tussensprint naar 18-15 gaf lucht en op het tweede matchpoint was het raak voor de Oranje-mannen. De tweede set werd met 21-19 binnengehaald. Donderdag spelen Varenhorst en Van de Velde tegen de Duitse vice-wereldkampioen Thole/Wickler voor directe plaatsing in de achtste finales.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen troffen in de Letse Jirgensons en Aispurs een tegenstander die op het laatste moment aan het speelschema werd toegevoegd. Een van de oorspronkelijke opponenten, Popov and Gordieiev uit Oekraïne, testte bij aankomst in Letland positief op corona en werd uit het toernooi gehaald. Welke speler positief testte is niet bekendgemaakt.

Tegen de Letten hadden Brouwer en Meeuwsen het niet lastig. Met vooral veel meer aanvalskracht (26 scores tegenover 7 van de Letten) werd het een ruime 2-0 (21-10, 21-13). Donderdag stuit de nummer 6 van de plaatsingslijst op de Russen Liamin en Myskiv voor poulewinst en een direct plekje bij de laatste zestien teams.

Steven van de Velde passt op EK CEV
Pokey Meeuwsen EK woensdag CEV
Meeuwsen set E Kwoensdag CEV
Meeuwsen viert punt EK woensdag CEV
Meeuwsen blok EK woensdag CEV
Blok Meeuwsen EK woensdag CEV
Aanval VD Velde E Kwoensdag CEV

Deelnemers King of the Court testen weer negatief
Alle teams die vanuit King of the Court in Utrecht naar Letland zijn afgereisd om deel te nemen aan het EK hebben bij aankomst weer negatief getest op corona. Afgelopen vrijdag was dat al het geval bij de tweede testronde tijdens het toernooi.

Vrouwen
De Nederlandse vrouwen treden vanmiddag aan in hun tweede poulewedstrijd waarin directe plaatsing voor de achtste finale op het spel staat. Om 13.00 uur Nederlandse tijd spelen Marleen van Iersel en Pleun Ypma tegen het Russische duo Makroguzova/Kholomina. Sanne Keizer en Madelein Meppelink nemen het op tegen de Spaanse Amaranta en Lobato om 16.00 uur. Van beide wedstrijden is er helaas geen livestream beschikbaar. Wel is die te volgen via livescore.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×