Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde hebben de halve finale van de Beach Volleyball Nations Cup verloren. In een golden set trok Noorwegen de winst met 17-15 naar zich toe. De Nederlanders strijden morgen om brons tegen Oostenrijk.

Als poulewinnaar had Nederland zich direct geplaatst voor de halve finale, waar ze vandaag tegenover Noorwegen stonden. De Noren eindigden als tweede in de poule en bemachtigden een plekje bij de laatste vier door de kwartfinale met 2-0 te winnen van Estland. Het eerste duel van de halve finale ging naar Nederland: Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde versloegen Mathias Bernsten en Hendrik Mol in twee sets (18-21 en 15-21).

Nations Cup Varenhorst Van de Velde Noorwegen 6
Nations Cup Varenhorst Van de Velde Noorwegen 3
Nations Cup Varenhorst Van de Velde Noorwegen 7
Nations Cup Brouwer Meeuwsen Noorwegen 7
Nations Cup Brouwer Meeuwsen Noorwegen 2

Het tweede duel ging naar Noorwegen. In drie sets wonnen wereldkampioenen Anders Mol en Christian Sørum van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Dezelfde teams werden door hun coaches geselecteerd voor de golden set en na een zwaarbevochten strijd was de nipte overwinning voor Noorwegen: 17-15. Zondag spelen de Nederlandse mannenteams de bronzen finale tegen Oostenrijk. De eerste wedstrijd begint om 13.00 uur en is te volgen op Eurovolleybal.tv.

Uitslagen halve finale
Berntsen/Mol, H. - Varenhorst/Van de Veld 0-2 (18-21, 15-21)
Mol, A./Sørum, C. - Brouwer/Meeuwsen 2-1 (21-14, 17-21, 15-11)
Golden set: Mol, A./Sørum, C. - Brouwer/Meeuwsen 1-0 (17-15)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×