Deze week vindt in Kachreti, Georgië, het EK Beachvolleybal voor spelers onder 18 jaar plaats. Twee Nederlandse koppels strijden om de Europese titel. Bij de jongens doen Bram van der Wel en Tom Sonneville voor het tweede jaar op rij mee. Bij de meiden maken Esmee Witjes en Marit Eekhof hun debuut.

De CEV U18 Beachvolleybal Europese Kampioenschappen, gelanceerd in 2002, is de belangrijkste jaarlijkse competitie in Europa voor spelers onder de 18 jaar. Het recht op deelname is gebaseerd op het quotum van het gastland en de CEV U18 Landenranking. Namens Nederland doen twee teams mee: Bram van der Wel en Tom Sonneville, en Esmee Witjes en Marit Eekhof. Beide teams komen vanaf donderdag in actie op het hoofdtoernooi.

Bram van der Wel en Tom Sonneville deden vorig jaar ook mee en eindigden toen net buiten het podium. In Madrid verloren ze de strijd om het brons van Hongarije. Dit seizoen hebben ze in Nederland al meerdere keren het podium gehaald. Ze wonnen de BetCity King of the Court in Zutphen, werden tweede in Tilburg en eindigden als derde op de Eredivisie Beach in Zaandam. In Georgië spelen Van der Wel en Sonneville tegen koppels uit Andorra, Duitsland en Noorwegen. 

Bij de meiden wordt Nederland vertegenwoordigd door Esmee Witjes en Marit Eekhof. De jonge talenten van Beach Team Nederland streden dit seizoen samen in de Topdivisie, waar ze meerdere keren op het podium eindigden. Ze pakten vier keer brons en één keer goud. Afgelopen weekend werd Eekhof nog Nederlands Kampioen U19 samen met Mariette Vilier. Op het EK U18 nemen Witjes en Eekhof het in de poulefase op tegen teams uit Georgië, Hongarije en Portugal.

Programma

DagTijd (NL)Teams
Do 11 juni7.30 uurWitjes/Eekhof - Lobzhanidze/Lortkipanidze (GEO)
Do 11 juni10.20 uurSonneville/Van der Wel - Tagliaferro/Ribeiro (AND)
Do 11 juni14.30 uurWitjes/Eekhof - Ribeiro/Benidio (POR)
Vr 12 juni08.40 uurWitjes/Eekhof - Breuer/Németh (HUN)
Vr 12 juni10.20 uurSonneville/Van der Wel - Ringøen/Kjemperud (NOR)
Vr 12 juni15.20 uurSonneville/Van der Wel - Bungert/Pieper (GER)
Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn