Alle teams die zich afgelopen seizoen hebben gehandhaafd in de Eredivisie Volleybal hebben voor het seizoen 2020-2021 opnieuw een Eredivisielicentie toegewezen gekregen. Hetzelfde geldt voor de promovendi uit de Topdivisie: de dames en de heren van VCN uit Capelle aan den IJssel.

De licentieaanvragen zijn beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. In het advies van het expertpanel kreeg niet iedere aanvrager een positief advies. Na het aanleveren van aanvullende stukken heeft de Nevobo-directie besloten de licenties toe te kennen aan de onderstaande verenigingen voor het Eredivisieseizoen 2020-2021. Opgemerkt dient te worden dat er bij een aantal verenigingen aanvullende voorwaarden aan zijn gekoppeld.

VCN

VCN heeft een unieke prestatie geleverd door in hetzelfde jaar zowel met de dames als de heren de overstap naar de Eredivisie te maken. Als nieuwe toetreder liggen er vanzelfsprekend nog een aantal uitdagingen voor de club uit Capelle aan den IJssel. Hiervoor wordt een toekomstplan opgesteld.

Impact coronacrisis

Op het moment dat de licentieaanvragen werden ingediend (begin februari), kon de impact van de huidige coronacrisis nog niet worden voorzien. Momenteel is het wachten op de maatregelen die het kabinet zal afkondigen voor de periode na 20 mei.

De coronacrisis heeft veel impact voor een ieder, maar zeker ook voor de teams die uitkomen in de Eredivisie. Steeds meer (sport)evenementen zijn of worden afgelast of verplaatst naar een later moment. Onzekerheid over de financiële gevolgen, het binden en behouden van leden en vrijwilligers en de vraag wanneer er weer opgestart kan worden zijn enkele grote uitdagingen voor bestuurders en ondernemers. Een uitdaging om straks weer goed aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen.

Eredivisie 2021+

Sinds ruim vier jaar zijn de Eredivisieorganisaties en de Nevobo gezamenlijk aan de slag om de Eredivisie sterker te maken. Het huidige licentiesysteem moet bijdragen aan een hoger niveau van de Eredivisie, onder meer in prestaties, in aandacht en uitstraling en in commerciële aantrekkingskracht.

“We zitten samen met de Eredivisieclubs in een proces om de Eredivisie sterker te maken”, zegt Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo. “We zijn nog niet op het niveau waar we naartoe willen. Daar moeten we met elkaar een oplossing voor vinden. Dit is een standpunt dat de Nevobo en de clubs delen en waarover we in nauw overleg zijn met elkaar. We zijn met elkaar het Eredivisieplan 2021+ aan het uitwerken, waarin we via de assen financieel, organisatorisch, sportief en maatschappelijk vooruitgang kunnen boeken en de Eredivisie verder kunnen professionaliseren. De coronacrisis heeft op dit moment veel impact op de Eredivisieorganisaties. Binnen deze situatie kijken we met elkaar welke zaken we kunnen beïnvloeden en waar we op in willen zetten om als collectief stappen voorwaarts te kunnen zetten.”

Op basis van de verstrekte licenties ziet de Eredivisie Volleybal voor het seizoen 2020-2021 er als volgt uit:

Eredivisie Dames

Eredivisie Heren

Apollo 8

Active Living Orion

Eurosped

Advisie/SSS

FAST

Draisma Dynamo

Laudame Financials VCN

RECO ZVH

Peelpush

SAMEN.Lycurgus

Regio Zwolle Volleybal

Sliedrecht Sport

Sliedrecht Sport

Talentteam Papendal

Springendal-Set-Up`65

Taurus

Talentteam Papendal

VCN

VC Sneek

VoCASA

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×