De returns in de kwartfinale van de Champions League zijn gespeeld. Van de elf landgenoten die met hun club tot de kwartfinale wisten door te dringen zijn er nog vier over. Zij zijn nog slechts twee wedstrijden verwijderd van de finale.

Dames
Robin de Kruijf (A. Carraro Imoco Conegliano) en Sarah van Aalen (VakıfBank) troffen elkaar in een rechtstreeks duel. In Istanboel deelde Conegliano de eerste tik uit (1-3 winst). Een week later stond in Italië exact dezelfde score op het formulier. Op die manier kwam voor Sarah van Aalen en haar VakıfBank een einde aan de droom op prolongatie van de Champions Leaguetitel.

Nika Daalderop nam het in de kwartfinale met Vero Volley op tegen het Poolse ŁKS Commercecon Łódź. In Polen werd door Vero Volley met 1-3 gewonnen. In de eigen Allianz Cloud in Milaan werd Łódź in de terugwedstrijd in 80 minuten zelfs geen set gegund.

Jolien Knollema, Eline Timmerman, Britt Bongaerts en Vera Mulder wisten zich met Allianz MTV Stuttgart via de play-offronde te plaatsen voor de kwartfinale. In die kwartfinale was Fenerbahçe Opet Istanbul – de regerend landskampioen van Turkije – de tegenstander.

In de SCHARRena in Stuttgart won met 3-2 onder meer door 14 punten van Jolien Knollema. In de return in Istanboel was Fenerbahçe duidelijk een maatje te groot. In de derde set gloorde even wat hoop aan de horizon voor Stuttgart, maar na 100 minuten was het gedaan (3-1).

Programma Nederlanders

DatumTijdstip Wedstrijd
N.n.b.
n.n.b.
A. Carraro Imoco Conegliano - Eczacıbaşı Dynavit Istanbul
N.n.b.
n.n.b.
Vero Volley Milano - Fenerbahçe Opet Istanbul

Heren
Nimir en zijn Halkbank waren in de play-offronde te sterk voor het Zaksa van Twan Wiltenburg. In de kwartfinale werden de Turken gekoppeld aan het Italiaanse Lube. De tweevoudig winnaar van de Champions League (2002 en 2019) werd vorig jaar in de kwartfinale nog uitgeschakeld door Halkbank Ankara. Deze jaargang was Lube zowel uit- als thuis met 3-1 te sterk voor Halkbank.

Het Gas Sales Daiko Piacenza van Robbert Andringa nam het in de kwartfinale op tegen de Poolse-Franse formatie van Jastrzębski Węgiel. In Italië was het spannend tot het einde. Na vijf sets en 143 minuten spelen stapten de Polen uiteindelijk als winnaar van het veld.

Een week later zag het spelbeeld in Polen er heel anders uit. De setstanden lagen weliswaar niet ver uit elkaar, maar op de belangrijke momenten was Jastrzębski Węgiel sterker. De Polen leverde in eigen huis geen set in en verzekerden zich daarmee van een plek in de halve finale.

Bennie Tuinstra en Wouter ter Maat namen het met hun Ziraat in de kwartfinale op tegen Guaguas Las Palmas. De eilandploeg is dit seizoen debutant in de Champions League. Op Las Palmas ging de eerste set naar Guaguas. Daarna stelde Ziraat orde op zaken.

In de terugwedstrijd in de Turkse hoofdstad won de Spaanse landskampioen verrassend met 0-3. Hierdoor kwam het aan op een Golden Set. Deze werd gewonnen door Ziraat Bank Ankara met 15-7. Wouter ter Maat werd na afloop van die wedstrijd gekroond tot MVP.

Programma Nederlanders

Datum

TijdstipWedstrijd
N.n.b.n.n.b.Jastrzębski Węgiel - Ziraat Bank Ankara
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn