Na het verzetten van de Olympische Spelen naar de zomer van 2021 gaat als gevolg het Europese olympisch kwalificatietoernooi dat van 22 tot en met 28 juni in Eindhoven zou worden georganiseerd niet door. De wereldvolleybalfederatie FIVB, de Europese bond CEV en de Nevobo zoeken samen naar een alternatief.

Het OKT in Eindhoven was de finale van de kwalificatiecyclus voor de Olympische Spelen in het beachvolleybal. Per gender zou er voor het winnende land één ticket naar Tokio te verdienen zijn. De zogenoemde Continental Cup is een serie toernooien die vanaf 2018 wordt gespeeld, bestaande uit drie rondes. De tweede ronde in het midden van mei was door de CEV al geannuleerd.

In Eindhoven zouden teams uit zestien landen per geslacht deelnemen. Alle partijen zijn het erover eens dat het toernooi geen doorgang kan vinden. De gezondheid van de sporters, coaches, officials, vrijwilligers en iedereen die verbonden is aan het beachvolleybal heeft nu prioriteit. Het toernooi wordt nu tot nader order uitgesteld.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×