De Olympische Spelen in Tokio vinden volgend jaar plaats van 23 juli tot en met 8 augustus. Dat is exact een jaar later dan de oorspronkelijke periode van aankomende zomer. De Nederlandse beachvolleyballers hebben nu een punt op de horizon met betrekking tot hun olympische ambities. Hoe het kwalificatietraject eruit gaat zien is nog niet bekend gemaakt.

Het organisatiecomité, het Internationaal Olympisch Comité, de stad Tokio en de Japanse regering zijn na overleg tot de nieuwe startdatum gekomen. Zij hebben zich daarbij gehouden aan drie belangrijke principes, die onderschreven werden door alle internationale sportfederaties en de nationale olympische comités meldt het IOC in haar statement:

1. Om de gezondheid van de atleten en alle betrokkenen te beschermen en de bestrijding van het COVID-19-virus te ondersteunen.
2. Om de belangen van de atleten en van de Olympische sport te beschermen.
3. De wereldwijde internationale sportkalender.

Kwalificatie
De internationale volleybalfederatie FIVB heeft nog geen aangepast kwalificatieproces bekendgemaakt. Het organiseren van de Olympische Spelen in de zomer biedt de FIVB de gelegenheid om volgend jaar een World Tour in het beachvolleybal te organiseren die als kwalificatie kan dienen, zoals dit jaar de bedoeling was. Door de uitbraak van het coronavirus zijn veel beachvolleybaltoernooien op de World Tour van 2020 uitgesteld of geannuleerd. Vandaag maakte de FIVB bekend dat ook in juni geen toernooien worden georganiseerd. Dat betekent dat het 4-sterrentoernooi van Moskou niet doorgaat, evenals de 5-sterren van Rome. Ook de toernooien in Wenen en Hamburg van de Major Series gaan in augustus niet door.

De FIVB en de Europese confederatie CEV verwachten op korte termijn met nieuws te komen over het Europees olympisch kwalificatietoernooi, dat van 22 tot en met 28 juni in Eindhoven georganiseerd zou worden.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×