Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst hebben het in de achtste finale van het EK in Letland niet kunnen bolwerken tegen de Zwitserse Marco Krattiger en Florian Breer. In een wedstrijd met kleine verschillen verloren ze met 2-0 (21-19, 23-21). Daarmee is ook het laatste Nederlandse team uitgeschakeld in JĊĞrmala.

De wedstrijden van het EK werden op zaterdagmorgen hervat op het strand van Jurmala, waar donderdag de zee nog alles wegspoelde. De vrijwilligers van de Letse bond hebben alles in het werk gesteld om het strand weer speelklaar te maken, inclusief het stadion waar het centercourt in ligt. Dat lukte, zaterdagochtend om 9 uur Nederlandse tijd werden de eerste wedstrijden weer gespeeld.

Een uur later vingen Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hun achtste finale aan tegen de winnaars van King of the Court van vorige week, de Zwitsers Marco Krattiger en Florian Breer. Een jong team dat met veel servicedruk en bravoure speelt. De afgelopen dagen lieten Varenhorst en Van de Velde al zien dat ook zij daarin goed mee konden komen, ze versloegen vrijdag de vice-wereldkampioenen Julius Thole en Clemens Wickler uit Duitsland.

Het initiatief lag in eerste instantie bij de Zwitsers, totdat twee blocks op rij van Varenhorst de Nederlanders de aansluiting gaven bij 11-12. Na een goed geplaatst shot van Varenhorst en een ace van Van de Velde namen de spelers van Beachvolleybal Team Nederland de voorsprong (16-14). Een block van Krattiger zorgde even later weer voor een gelijke stand.

Op 19-19 serveerde Krattiger via de netrand, net buiten bereik van Steven van de Velde. Op het eerste setpoint van de Zwitsers lukte het niet de eerste aanval in een punt om te zetten. Na Zwitserse verdediging kon Krattiger het afmaken.

De tweede set bleef alles nog dichter bij elkaar, er waren nooit meer dan twee punten tussen beide teams. Vanaf 16-17 stonden de Zwitsers wel elke keer aan de goede kant van de score. Op 21-22 zette Marco Krattiger zijn handen voor de laatste keer succesvol voor een aanval van de Nederlanders waarmee de zege voor hen binnen was.

Met de negende plaats van Varenhorst en Van de Velde komt er een eind aan het EK voor Nederland. Ook Sanne Keizer/Madelein Meppelink en Marleen van Iersel/Pleun Ypma strandden in de achtste finales. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigden het Europees kampioenschap met de zeventiende plaats.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×