Op woensdagavond spelen de Nederlandse volleybalsters om 20.00 uur hun derde wedstrijd op het WK Volleybal. In het Gelredome in Arnhem staat Oranje tegenover Puerto Rico. Bij een overwinning is Nederland al zeker van een plek in de volgende ronde.

Puerto Rico is de huidige nummer 18 op de FIVB wereldranglijst. Het team van bondscoach Fernando Morales verloor hun openingsduel in drie sets van België (25-15, 27-25 en 25-15) en wist ook geen set te winnen van Italië. Paola Egonu (19 punten) leidde haar land uiteindelijk naar een moeizame 3-0 overwinning (28-26, 25-21, 26-24). In beide wedstrijden was het Abercrombie Brittany die de meeste punten scoorde voor Puerto Rico: tegen België noteerde de diagonaalspeelster 20 punten, in het duel tegen Italië kwam ze 19 keer tot scoren.

Nederland - Puerto Rico
Op de wereldkampioenschappen van 2018 stonden Puerto Rico en Nederland tegenover elkaar in de tweede speelronde. Oranje won het duel toen eenvoudig met 3-0. Twee jaar eerder, op de Olympische Spelen van 2016, werd de wedstrijd ook in drie sets beslist in het voordeel van Nederland.

Koop kaarten

Kaarten voor de wedstrijd Nederland - Puerto Rico zijn te koop op deze pagina. Kan je niet bij de wedstrijd aanwezig zijn? Lees hier hoe je de wedstrijd live kunt volgen.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×