Oranje-speler in the picture: Tim Smit

Oranje-speler in the picture: Tim Smit

Het is bijna zo ver! De Oranje volleybalheren spelen voor het eerst sinds 2002 weer op het wereldkampioenschap. In voorbereiding op het WK komen ze voor de strijd om de Gelderland Cup eerst nog naar Doetinchem en Ede. Tijd om een aantal spelers iets beter te leren kennen aan de hand van twaalf vragen. Hij speelde afgelopen seizoen in de Franse competitie voor Tourcoing en gaat na het WK in België aan de bak bij Aalst. Als eerste aan de beurt: middenman Tim Smit.

1. Eerste volleybalherinnering? Een buitentoernooi bij mijn eerste volleybalclub in Voerendaal. Mijn ouders gingen toen met mij naast het veld een bal overspelen. Ik was een jaar of zeven.

2. Wat is er zo mooi aan volleyballen op het hoogste niveau? Ik ben allereerst heel blij dat ik zo ver ben gekomen. Ik vind het geweldig om in het buitenland te spelen, volleybal leeft in sommige landen toch meer dan in Nederland. Vooral ook de ontmoetingen met spelers en teamgenoten uit andere landen vind ik heel leuk.

3. Mooiste overwinning? Het kampioenschap met Tourcoing in de Pro B in eigen hal (seizoen 2016-2017) en daarmee promotie naar het hoogste niveau, maar de beker winnen afgelopen seizoen in Frankrijk staat daar heel dicht bij. Enige jammere daar was dat ik alle wedstrijden tot aan de finale speelde, maar de finale niet. Wel was heel veel familie aanwezig in Parijs, dat maakte het ook heel speciaal.

4. Wat gaat er tijdens een wedstrijd door je hoofd? Tijdens een wedstrijd ben ik bezig met de volgende actie die gaat gebeuren, wat gaan ze spelen, in welke rotatie staan ze, wie zit goed in het spel. Eigenlijk niet veel meer dan dat.

5. Heb je rituelen, voordat je een wedstrijd gaat spelen? Na het warmlopen mijn schoenen opnieuw strikken en voordat de wedstrijd begint altijd naar de wc gaan.

6. Welke volleybaldromen heb je nog? Het WK spelen.

7. Heb je een voorbeeld/held? Rob Bontje.

8. Hoe blijf je wedstrijdspanning/zenuwen de baas? Door te denken ‘wat mooi dat ik hier mag zijn’ en te genieten van de omgeving, hal en publiek. Ik zie wedstrijdspanning als goede spanning.

9. Wat is je favoriete oefening in het krachthonk of op het veld en waarom? Pull over in het krachthonk, ik voel goed hoe mijn spieren om mijn schouders werken en dat vind ik een lekker gevoel. In de zaal elke oefening waarbij ik kan aanvallen, want aanvallen is een van de leukste dingen om te doen.

10. Op welke muziek train je het liefst? Iets met een goede beat.

11. Wat is jouw rol binnen het team? Ik zie mezelf als bewaker van de rust, ik probeer de jongens positief aan te sporen in het veld.

12. Wat doe je om fit te blijven? Alles. Ik zorg goed voor mezelf. In mijn vrije tijd doe ik nog extra oefeningen, foamrollen, stretches om weer fit te zijn voor de volgende wedstrijd. Ik let op mijn voeding en zorg voor genoeg rust.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×